İsrail devlet televizyonu KAN, Tel Aviv yönetiminin Lübnan'a yönelik bir hafta içerisinde başlayacak geniş çaplı bir saldırıyı tartıştığını belirtti.
İsrailli bir yetkiliye dayandırılan habere göre, İsrail güvenlik kabinesi Lübnan'a yönelik kara saldırısını da içeren geniş çaplı bir saldırı düzenlenmesi konusunu ele almak üzere bir araya gelecek.
İsrailli güvenlik yetkilisi, konuya ilişkin "Amaç Lübnan'ın güneyinde kontrolü sağlamak ve daha fazla karakol kurmak." ifadesini kullanarak, Tel Aviv yönetiminin Lübnan'ın güneyinde "işgali derinleştirmeye hazırlandığına" işaret etti.
İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, üst düzey askeri yetkililerle gerçekleştirdiği durum değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulunmuştu. Katz, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile orduya 'Lübnan'daki operasyonları genişletmeye hazırlanma' talimatı verdiklerini belirtmiş, hedeflerinin kuzeydeki topluluklara barış ve güvenliği yeniden tesis etmek olduğunu öne sürmüştü.
İsrail ordusundan 2 Mart'ta yapılan açıklamada, Lübnan'dan füze atıldığının tespit edilmesinin ardından ülkenin kuzeyinde sirenlerin devreye girdiği belirtilmişti. Daha sonra Lübnan geneline hava saldırıları başlattığını duyuran ve başkent Beyrut'u hedef alan İsrail ordusu, havadan ve denizden yoğun saldırılar düzenlediği Lübnan'da kara işgalini genişletme kararı almıştı.
Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 2 Mart'tan bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 687'ye, yaralı sayısının 1774'e yükseldiğini açıklamıştı. Lübnan hükümeti, 2 Mart'tan bu yana barınma merkezlerine 822 bin 600 kişinin başvurduğunu bildirmişti.
Son Dakika › Güncel › İsrail kabinesi 'Lübnan'da işgali derinleştirme' gündemiyle toplanacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.