İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Son Dakika Logo

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

08.08.2014 12:05

İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Yalon, Gazze’den atılan füzelere “sert karşılık” vermesi için orduya talimat verdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Moşe Yalon'un, Gazze'den atılan füzelere "sert karşılık" vermesi için orduya talimat verdiği bildirildi.

Siyasi kaynaklara dayanarak Kanal 2 televizyon kanalında yer alan haberde, Gazze Şeridi'nden, 72 saatlik geçici ateşkesin son bulmasının ardından Filistin'deki direniş gruplarının İsrail'e fırlattığı füzelere "sert karşılık" vermesi yönünde Netanyahu ve Yalon'un orduya talimat verdiği belirtildi.

İsrail ordu sözcüsü Peter Lerner sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ateşkesin sona ermesinden şu ana kadar, İsrail'e Gazze'den 18 füze atıldı" ifadelerini kullanmıştı.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz'da karadan saldırıya geçmişti. Yaklaşık bir ay süren saldırılardan sonra varılan 72 saatlik ateşkes bu sabah sona ermişti. - Tel Aviv

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika


Advertisement