İsrail'in Saldırısında Hizbullah Üyesi Öldü, 3 Sivil Yaralandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

İsrail'in Saldırısında Hizbullah Üyesi Öldü, 3 Sivil Yaralandı

09.06.2025 09:57

İsrail'in Lübnan'daki hava saldırısında Hizbullah üyesi öldü, 3 sivil yaralandı. Durum kritik.

BEYRUT, 9 Haziran (Xinhua) -- İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Şehabiye-Kefr Dunin yolundaki bir motosikleti hedef alan hava saldırısında bir Hizbullah üyesi hayatını kaybederken, 3 Lübnan vatandaşı da yaralandı.

Adının gizli kalması koşuluyla Xinhua'ya konuşan Lübnanlı bir güvenlik yetkilisi hayatını kaybeden kişinin, Şehabiye kasabasından Hizbullah üyesi Ali Şefik Kansu olduğunun belirlendiğini söyledi. Yetkili, yaralanan 3 sivilin de saldırı anında olay yerinden geçen kişiler olduğunu kaydetti.

Lübnan Sivil Savunma Teşkilatı'ndan bir kaynağın Xinhua'ya yaptığı açıklamaya göre ise kurtarma ekipleri hayatını kaybeden kişinin cesedini ve yaralı 3 kişiyi ülkenin güneyindeki Sur kentinde hastaneye kaldırdı. Yaralılardan birinin durumunun kritik olduğu belirtildi.

Lübnan'ın resmi Ulusal Haber Ajansı da İsrail'e ait bir insansız hava aracının, Şehabiye-Kefr Dunin yolundaki bir motosikleti iki füzeyle hedef alması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiğini, birden fazla kişinin de yaralandığını doğruladı.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel İsrail'in Saldırısında Hizbullah Üyesi Öldü, 3 Sivil Yaralandı - Son Dakika


Advertisement