İsrail'in Yahudi Yerleşim Birimleri İnşaatı - Son Dakika
Son Dakika Logo

İsrail'in Yahudi Yerleşim Birimleri İnşaatı

01.03.2016 23:05

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşim birimi inşaatlarıyla ilgili kararından dolayı Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) gideceklerini söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşim birimi inşaatlarıyla ilgili kararından dolayı Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) gideceklerini söyledi.

Ramallah'taki başkanlık konutunda Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) yönetim kurulu toplantısında konuşan Abbas, "İsrail'in topraklarımızdaki Yahudi yerleşim birimleri inşaatıyla ilgili kararından dolayı BMGK'ye gideceğiz" dedi.

"Baştan beri inşaatların meşru olmadığını söylüyoruz. BMGK'den bu konuyu soruşturmasını ve gerekli kararı almasını isteyeceğiz" açıklamasında bulunan Abbas, kesin başvuru tarihiyle ilgili bilgi vermedi.

Barış süreciyle ilgili olarak ise Abbas, Fransa'nın davetine binaen uluslararası bir konferans düzenlenmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Eski Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, ocak ayında Avrupa, ABD ve Arapları bir araya getirecek uluslararası bir konferansın hazırlıklarına başlayacaklarını duyurmuştu.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri Nisan 2014'te durmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Yahudi Yerleşim Birimleri İnşaatı - Son Dakika


Advertisement