İsrail Taşlı ve Molotoflu Saldırılara Ruger 22 Tüfeğiyle Karşılık Verecek - Son Dakika
Güncel

İsrail Taşlı ve Molotoflu Saldırılara Ruger 22 Tüfeğiyle Karşılık Verecek

İsrail Taşlı ve Molotoflu Saldırılara Ruger 22 Tüfeğiyle Karşılık Verecek

İsrail polisinin, taş ve molotof attığı gerekçesiyle Filistinlilere karşı gerçek mermi kullanması "siyasi ve hukuki" olarak onaylandı.

17.09.2015 10:18  Güncelleme: 11:03

İsrail Başsavcısı Yehuda Weinstein'ın "Keskin nişancıların taş atan Filistinlilere karşı gerçek mermi kullanmasını" içeren kararı onayladığı bildirildi.

TAŞ ATANLARA RUGER 22'YLE KARŞILIK VERİLECEK

İsrail'in Kanal 10 televizyonunda yayınlanan habere göre, Başsavcı Weinstein, İsrail polis ve askerlerine, taş, molotofkokteyli atan Filistinlilere yönelik 'vur' emrini onayladı. Karar uyarınca, İsrail polisi ve askeri "taş atanlara" Ruger 22 tüfeğiyle karşılık verecek.

BAŞSAVCIDAN ONAY İSTEMİŞTİ

Başsavcının kararı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dün yaptığı, "taş ve molotofkokteyli atanlara karşı savaş ilan ediyoruz." açıklamasının ardından gelirken, İsrail basınında yer alan haberlere göre, Netanyahu, dünkü buluşmasında Başsavcı Weinstein'dan keskin nişancıların "saldırganları hedef alması için" onay istemişti.

TAŞ ATANLARA, GERÇEK MERMİ HUKUKİ OLARAK ONAYLANDI

Bu kararla, İsrail polisinin, taş ve molotof attığı gerekçesiyle Filistinlilere karşı gerçek mermi kullanması "siyasi ve hukuki" olarak onaylanmış oldu.

"VUR EMRİ UYGULANDI"

Öte yandan İsrail Polis Sözcüsü Luba Samiri tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kudüs'ün İsseviye Mahallesi'nde "polise molotofkokteyli atan bir Filistinlinin vurulduğu" belirtildi.

Açıklamada, "Molotof atan Filistinli polis tarafından bacağından vuruldu. Yaralanan kişi yanındaki arkadaşlarının yardımıyla kaçmayı başardı." ifadelerine yer verildi.

İsrail Polis sözcülerinden Micky Rosenfeld de sosyal paylaşım ağı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İsrail polis ve askerlerinin Filistin mahallelerinde güvenlik önlemlerini arttırdığını duyurdu.

İSRAİL ASKERİ MESCİD-İ AKSA'YA GİRMİŞTİ

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

İsrail askerleri postallarıyla salı sabahı, Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Taşlı ve Molotoflu Saldırılara Ruger 22 Tüfeğiyle Karşılık Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • azrail: inşallah Mescid-i Aksa Yahudilere mezar olacak 9 1 Yanıtla
  • asi uzman çavuş : kürtlerin sonu yakındır kardesssss ırkçılık yapanlara irkci bir cumhuru reis verdi mevlam...hamdolsun 0 7 Yanıtla
  • Fransa : Çok güzel yapiyo İsrail Müslümanlar'da taş atmasınlar polise hiç kimse taş atamaz sebebı ne olursa olsun biz Fransa'da kalıyoruz bir gün polise kötü laf söylediğimi haturlamiyorum SAYGI duyacaksınız o kadar hiç bir zaman kim olursa olsun taş atarak sorunları çözemez nokta 3 4 Yanıtla
  • Halk: Eğer TC terör ile mücadelede israil i örnek almazsa Turkiye bu beladan kurtulamaz.. Eğer idareciler, siyasiler terörün bitmesini istemiyorsa böyle bir karar almaz. terör de devam eder gider. 2 1 Yanıtla

Advertisement