İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti - Son Dakika
Güncel

İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti

Tel Aviv ve Batı Kudüs'te toplanan yüzlerce İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu öncülüğündeki hükümeti protesto etti. Göstericiler, yolsuzlukla suçladıkları hükümete istifa çağrısı yaparken, Gazze'de tutulan İsrailli esirleri anmak için mumlar yaktı.

09.12.2023 23:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in başkenti Tel Aviv ve Batı Kudüs'te toplanan yüzlerce İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu öncülüğündeki hükümeti protesto etti.

Tel Aviv'in merkezindeki Habima Meydanı'nda toplanan hükümet karşıtı yüzlerce gösterici, Rehineler Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Netanyahu karşıtı pankartlar taşıyan göstericiler, yolsuzlukla suçladıkları hükümete istifa çağrısı yaptı.

Öte yandan Batı Kudüs'ün Paris Meydanı'nda toplanan başka bir grup muhalif İsrailli de Netanyahu hükümeti aleyhinde sloganlar attı.

Ülkenin kuzeyindeki Kayserya kentinde toplanan bir grup gösterici de konutunun yakınına doğru hareket ettikleri Netanyahu'yu istifaya çağırdı.

"Utan, utan!" ve "Katil Netanyahu" sloganları atan göstericiler, "Çık git defol eli kanlı adam, gaddar adam", "Bibi: (Binyamin Netanyahu) İsrail'i yıkan adam" yazılı dövizler taşıdı.

Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli esirlerin fotoğraflarını taşıyan göstericiler, Yahudilerce kutsal Hanuka (Işıklar) Bayramı dolayısıyla esirleri anmak için mumlar yaktı.

"Hükümetin gittiği yol doğru bir yol değil"

Batı Kudüs'teki gösteride AA muhabirine konuşan protestocular Netanyahu hükümetine güvenmediklerini söyledi.

Elinde Gazzeli sivillerin fotoğrafları ile "Hepsi bizim çocuklarımız" yazılı bir döviz taşıyan 79 yaşındaki Veronika Cohen, "Netanyahu hükümetine güvenmediğini" dile getirdi.

İsrailli kadın, "Bizi barışa ve bir arada yaşama taşıyacak başka bir hükümete ihtiyacımız var. Ancak bu hükümetin şu anki duruma karşı gittiği yol doğru bir yol değil." diye konuştu.

Gazze'de çocukların öldürülmesinin "kalbini kırdığını" ifade eden Cohen, Gazze'de tutulan İsrailli esirlerin geri getirilmesinin hükümetin öncelikli meselesi olması gerektiğini vurguladı.

"Askeri seçeneğin çözüm olmadığını düşünüyorum"

"Yahudilerin, Filistinlilerin ve Gazze'deki insanların yaşamını desteklemek için" gösteriye katıldığını belirten 27 yaşındaki İsrailli genç kadın Sivan da "Askeri seçeneğin çözüm olmadığını düşünüyorum. İntikam ve şiddetin çözüm olduğunu düşünenlerin kalbindeki acıyı anlıyorum. Ancak açıkçası bu bize daha fazla acı getirecek." şeklinde konuştu.

Sivan, "Hükümetlerin politikalarının bedelini siviller ödüyor. Ben toplumda, dayanışma ve diyalog yolunda gerçek bir değişim olmasını umuyorum. Arapça öğrenmeyi diliyorum. Komşularımla nasıl konuşabileceğimi öğrenmek istiyorum." ifadesini kullandı.

"Rehinelerin geri getirilmesi hükümetin bir numaralı önceliği olmalı"

Gösteriye katılan 24 yaşındaki İsrailli Mia, "rehinelerin geri getirilmesinin hükumetin bir numaralı önceliği olması ve bunun için Gazze'deki savaşın son bulması gerektiğini" belirtti.

"Yaşanan yıkım ve insanların yaşadığı yasın üstesinden gelmek için bu savaşın son bulması ve rehineleri geri getirmemiz gerekiyor." diye konuşan Mia, Gazze'deki esirlerin geri getirilmesi için "Gazze ve Filistinli yetkililerle anlaşmaya varılması" çağrısı yaptı.

İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement