Kaptanın denize düştüğü anın kamera görüntüsü ortaya çıktı - Son Dakika
Güncel

Kaptanın denize düştüğü anın kamera görüntüsü ortaya çıktı

İstanbul Boğazı güney girişinde kılavuzluk hizmeti vermek için gemiye çıkan kaptan Oğuz Kök, denize düşerek hipotermi nedeniyle hayatını kaybetti. Olaya ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Kaptan Kök, daha önce de boğazda dümeni kilitlenen bir gemiyi durdurarak büyük bir tehlikeden kurtarmıştı.

05.02.2024 09:18  Güncelleme: 07:39

4 Şubat günü, İstanbul Boğazı güney girişinde kılavuzluk hizmeti verilecek gemiye transfer sırasında denize düşen kaptan Oğuz Kök, hipotermi nedeniyle hayatını kaybetmişti. Kök'ün denize düştüğü anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinden kaptan Oğuz Kök, kılavuz kaptanlık hizmeti vermek için Cook Adaları bandıralı 176 metrelik New Sıham isimli gemiye çıktı. Kök, bu sırada merdivenden denize düştü. O anda durumu fark eden bir kişi müdahale etmek istedi ancak başarılı olamadı.

İstanbul Boğazı'nda kaptanın denize düştüğü anın kamera görüntüsü ortaya çıktı

BOĞAZDA TEHLİKEYİ ÖNLEMİŞTİ

Hayatını kaybeden Kaptan Oğuz Kök, 2006 yılının Şubat ayında, boğazda dümeni kilitlenen 160 bin ton koreson yüklü Genmar Star gemisini Dolmabahçe önünde demir atarak durduran ve büyük bir tehlikeyi önleyen kılavuz kaptandı.

Kaptanın denize düştüğü anın kamera görüntüsü ortaya çıktı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaptanın denize düştüğü anın kamera görüntüsü ortaya çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement