İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Son Dakika Logo

İstanbul Bülteni - 2

13.02.2012 12:19

1- BAŞSAVCILIK'TAN "MİT" AÇIKLAMASI.Haber.

1- BAŞSAVCILIK'TAN "MİT" AÇIKLAMASI....

Başsavcı Vekili Fikret Seçen,

"Bu soruşturma, Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğimizce, KCK terör örgütüne yönelik olarak yapılan bir soruşturma sırasında, bazı devlet görevlilerinin kendilerine yürütme organı tarafından verilen görevinin dışına çıkarak hareket ettikleri, bu suretle örgütün eylemlerini gerçekleştirilmesine yardım ettikleri şüphesini doğuracak deliller elde edilmesi nedeniyle başlatılmış olup, sadece bu görevlerin eylemlerine yöneliktir"

"Yürütme organı tarafından terörün sona erdirilmesi amacıyla belirlenen ve icra edilen tercih ve politikaların soruşturma konusu yapılması hiçbir şekilde söz konusu değildir"

"Cumhuriyet Başsavcılığı Vekilliğimizce yürütülmekte olan bir soruşturmaya son günlerde yanlış anlamlar yükletilmeye çalışıldığı görülmekte ve bu tutum üzüntü ile karşılanmaktadır"

?

Haber: Selahattin GÜNDAY İstanbul DHA

İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen, KCK soruşturması kapsamında MİT'çilerin ifadeye çağırılması ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Seçen sabah saatlerinde ilk olarak soruşturma savcısı Bilal Bayraktar ve Adem Özcan ile bir süre görüştü. Görüşmenin ardından 6 maddelik şu açıklama yapıldı.

-KAMUOYUNU DOĞRU BİLGİLENDİRMEK AMACIYLA AÇIKLAMA YAPILDI-

Seçen, bir soruşturma sırasında bazı kamu görevlilerinin ifadeye çağırılmaları sonrasında bir kısım yazılı ve görsel basında gerçek dışı haber ve yorumlara yer verilmesi nedeniyle kamuoyunu doğru bilgilendirmek için açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Seçen açıklamasında, "5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 250. maddesi uyarınca terör suçlarını da soruşturmakla görevlendirilen Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğimiz, uzun yıllardan beri sürmekte olan terörün devletimize ve milletimize vermekte olduğu zararları çok yakından bilmekte ve izlemektedir" ifadelerini kullandı.

Bu nedenle terörle mücadelenin hukuksal boyutunu diğer kurumlarla birlikte Başsavcı Vekilliğinin de aktif bir şekilde yürüttüğüne dikkat çeken Seçen, "Bu çerçevede, Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğimiz yasal zeminle ve yasaların verdiği yetki çerçevesinde adli görevini yürütürken elinde dosya ve soruşturmadan elde edilen delillerle bağlı olup, yapılan her işleme karşı yasal yollara başvurulabileceğini ve ayrıca bunların yasalar çerçevesinde denetime tabi olduğu bilincinde olarak görevini yapmaktadır" dedi.

-YANLIŞ ANLAMLAR YÜKLETİLMEYE ÇALIŞILIYOR-

"Cumhuriyet Başsavcılığı Vekilliğimizce yürütülmekte olan bir soruşturmaya son günlerde yanlış anlamlar yükletilmeye çalışıldığı görülmekte ve bu tutum üzüntü ile karşılanmaktadır" ifadeleri yer alan açıklama şöyle devam etti:

"Sözü edilen soruşturma kapsamında, yasama ve yargı ile birlikte devletin 3 temek erkinden biri olan yürütme organı tarafından terörün önlenmesi, bitirilmesi, ülkemizin her yerinde huzur ve güvenin temin edilmesi amacıyla yürütülen iyi niyetli girişimlerin Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğimizce soruşturma konusu yapıldığı iddiası gerçeği yansımamaktadır. Yürütme organı tarafından terörün sona erdirilmesi amacıyla belirlenen ve icra edilen tercih ve politikaların soruşturma konusu yapılması hiçbir şekilde söz konusu değildir"

-GÖREVLERİ DIŞINA ÇIKARAK HAREKET ETTİKLERİ...-

Seçen açıklamasını şöyle tamamladı: "Bu soruşturma, Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğimizce KCK terör örgütüne yönelik olarak yapılan bir soruşturma sırasında, bazı devlet görevlilerinin kendilerine yürütme organı tarafından verilen görevinin dışına çıkarak hareket ettikleri, bu suretle örgütün eylemlerini gerçekleştirilmesine yardım ettikleri şüphesini doğuracak deliller elde edilmesi nedeniyle başlatılmış olup, sadece bu görevlerin eylemlerine yöneliktir"

?

===================

(ÖZEL GÖRÜNTÜLERLE)

2- İstanbul'DA "KCK" OPERASYONU

Haber-Kamera: Ozan URAL İstanbulDHA

Beyoğlu'nda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sabahın ilk saatlerinde bir çok adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Özel Harekat Polisleri tarafından da destek verilen operasyonda gözaltına alınanlar olduğu bildirildi. Operasyonun KCK'ya yönelik düzenlendiği belirtiliyor

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Apartmanın görüntüsü

-Gözaltına alınan kadının apartmandan çıkartılması

-Polis aracına bindirilmesi

-Delil torbaları

-Genel ve detaylar

------------------

-Özel Harekat polislerinin eve girmesi (ÖZEL)

-Evin içindeki polisler (ÖZEL)

-Polislerin dışarı çıkması (ÖZEL)

-Bir kişinin evden çıkartılması (ÖZEL)

-Diğer adrese girmeleri (ÖZEL)

-Genel ve detaylar (ÖZEL)

13.02.2012 - 07.03 - Haber Kodu : 120213010

=====================

3- İstanbul'DAKİ KCK OPERASYONU

GÖZALTINA ALINANLAR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Bulut MÜLHİM - İstanbul DHA

İstanbul'da sabah saatlerinde eş zamanlı yapılan ve bölücü terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik olduğu belirtilen operasyonlarda gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildi. Adli Tıp Kurumu'na getirilen şüpheliler sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

---------

-Sağlık kontrolüne getirilen şüpheliler

-Sağlık kontrolünden çıkarılmaları

-Detaylar

13.02.2012 - 09.20 Haber Kodu : 120213018

================

4- DİNK DAVASI SANIĞININ UNUTULAN HÜKMÜ AÇIKLANDI : BERAAT

Beraat kararının gerekçesi : Cinayete katıldığına ve terör örgütü üyesi olduğuna dair kesin ve inandırıcı delil bulunamadı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 19 sanığın yargılandığı davada hakkında hüküm kurulması unutulan tutuksuz sanık Coşkun İğci hakkında mahkeme yukarıdaki gerekçeye dayandırarak beraat kararı verdi.

Cem TURSUN/ İstanbul DHA

Davaya bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 17 Ocak 2012 tarihinde açıklanan kararda, davanın tutuksuz sanıklarından Coşkun İğci'ye ilişkin herhangi bir hükmün verilmemesi üzerine yeni bir dava dosyası açmıştı. Bugün görülen duruşmaya tutuksuz sanık Coşkun İğci katıldı. Mahkeme heyeti, İğci'nin "Dink cinayetine katıldığına ve terör örgütü üyesi olduğuna dair kesin ve inandırıcı delil bulunamadığı" gerekçesiyle beraatine karar verdi.

===================

5- BALYOZ DAVASI'NDA 76. DURUŞMA..

Balyoz Davası'nın 76. duruşmasında tutuksuz sanık Mehmet Cem Çağlar savunma yapıyor.

Serpil KIRKESER/ İstanbul - DHA

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 249'u tutuklu 365 sanıklı davanın 76. duruşması başladı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmaya, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve MHP İstanbul milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 209 tutuklu sanık katıldı. Emekli Albay Dursun Çiçek ve Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu'nun da aralarında bulunduğu 40 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada ayrıca 50 tutuksuz sanık da hazır bulunurken, hakkında yakalama kararı bulunan sanıklar emekli Orgeneral Ergin Saygun ve İkinci Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 66 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme Başkanı Ömer Diken, cezaevinden mahkemeye gönderilen yazıda duruşmaya katılmayan tutuklu sanıkların sağlık sebeplerinden dolayı duruşmaya katılamadıklarının yazıldığını açıkladı. Davanın tutuksuz sanığı Mehmet Cem Çağlar'ın avukatı Ali Fahir Kayacan, geçen haftalarda bel fıtığı ameliyatı olan müvekkilinin hazır olduğunu belirterek savunmasının alınmasını istedi. Başka suçtan tutuklu bu davanın tutuksuz sanığı Binbaşı Mehmet Cem Çağlar slayt sunum eşliğinde savunmasını yapıyor.

============================

6- METROBÜS YOLCULUĞU HİÇ BU KADAR NEŞELİ OLMAMIŞTI

Metrobüste şenlik...

Kimi oynadı, kimi ise ıslık ve alkışlarla eşlik etti

Ahmet YILDIRIM -İstanbul DHA

Metrobüs dün akşam en neşeli seferlerini yaptı. Avcılar'dan metrobüse binenler Zincirlikuyu istasyonuna kadar unutamayacakları bir yolculuğa şahit oldular. Topkapı'dan binen 3 kişilik grup, roman havaları çalmaya başlayınca ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Roman gruba, yolcular zaman zaman alkışla zaman zaman ise oynayarak eşlik etti. Metrobüstekiler en zevkli yolculuğun tadını doyasıya çıkardı. Okmeydanı durağına gelindiğinde grup, "Fasulye" şarkısını çalmaya başladı. O anda metrobüsteki eğlence tam bir şenliğe dönüştü. Yolcuların bir çoğu ayağa kalkarak oynadı, şarkı ve ıslıklarla şarkıya eşlik etti. Yolcular kendilerine en neşeli seyahati yaşatan grubu bahşişle ödüllendirdi.

Görüntü Dökümü:

---------

AMATÖR KAMERA

-Çalgıcı grubun görüntüsü

-Yolcuların görüntüsü

-Oynayan yolcular

-Alkışlarla eşlik edenler

-Bahşiş verenler

-Detaylar

DHA FEED

=========================

7- THY'DEN "PAHA BİÇİLMEZ FIRSAT"

Hüseyin ASLIYÜCE/ İstanbul DHA)

Türk Hava Yolları (THY) bugün "Paha Biçilmez Fırsat" sloganıyla yaptığı bir duyuru ile bilet satış kampanyasında bir ilki başlattığını belirterek, 29 Şubat 2012 tarihine kadar online bilet alan herkesi bu yıl sonun kadar 44 TL'ye uçuracağını bildirdi.

THY internet sitesinde yaptığı duyuruda "THY'den paha biçilmez bir fırsat daha: 29 Şubat'a kadar online bilet alın, 1 Nisan'dan itibaren 2012 boyunca tüm Türkiye'ye her şey dahil 44 TL'ye uçun" denildi.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Advertisement