İstanbul Büyükşehirden Hakkari'deki Okulara Yardım - Son Dakika
Güncel

İstanbul Büyükşehirden Hakkari'deki Okulara Yardım

İstanbul Büyükşehirden Hakkari\'deki Okulara Yardım

Hakkari Belediyesinin girişimcileriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen spor malzemeleri, düzenlenen törenle okullara dağıtıldı.

06.06.2017 15:38

Hakkari Belediyesinin girişimcileriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen spor malzemeleri, düzenlenen törenle okullara dağıtıldı.

Hakkari Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında "kardeş şehir" ilişkisi kurulmasının ardından yapılan girişimler sonucunda ildeki okulların ihtiyaç duyduğu basketbol potası ve tenis masaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesince temin edilerek gönderildi.

Malzemeler, Hakkari Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen törenle okul yöneticilerine teslim edildi.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, törende yaptığı konuşmada, her şeyin en iyisine layık olan enerjik, zeki, çalışkan, pırıl pırıl Hakkarili gençlere İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen basketbol potaları ve tenis masalarını teslim ettiklerini söyledi.

Tören öncesi sohbet ettiği öğrencilerin gözlerindeki okuma ve meslek sahibi olma aşkını bir kez daha gördüğünü dile getiren Toprak, şunları kaydetti:

"Devletimizin bütün imkanlarını seferber ederek bu pırıl pırıl her şeyin en iyisine layık öğrencilerimizi bu şekilde desteklemesi bize güç, kuvvet ve moral veriyor. Öğrencilerimize de aynı morali veriyor. Bunun yanında da Hakkari Belediyemiz ile İstanbul Büyükşehir Belediyemizin 'kardeş' olmaları dolayısıyla çok yoğun şekilde desteklerini görüyoruz. Bugün de 40 okulumuza birden ciddi yardımlar geldi. Biz de törenle okul müdürlerine teslim ediyoruz. Bu vesileyle İstanbul Büyükşehir Belediyemize, kardeşi Hakkari Belediyemizi, Hakkarili öğrencileri unutmadıkları için şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çalışmalarımız, bu işbirliklerimiz bundan sonra da yoğun şekilde devam edecek, amacımız Hakkarimizi, Hakkarili vatandaşlarımızı, öğrencilerimizi layık oldukları çok daha üst noktalara çıkarmaktır."

Törene, Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Büyükşehirden Hakkari'deki Okulara Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement