İstanbul'da Sahte Belge Düzenleyerek Böbrek Nakli Yapmaya Çalışan 3 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Sahte Belge Düzenleyerek Böbrek Nakli Yapmaya Çalışan 3 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul\'da Sahte Belge Düzenleyerek Böbrek Nakli Yapmaya Çalışan 3 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul'da özel bir hastanede böbrek nakli olmak için üvey kardeş gibi görünerek sahte belge düzenleyen Kırgızistan uyruklu 3 kişi yapılan operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildiği belirtildi.

27.06.2023 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
p>İSTANBUL'DA özel bir hastanede böbrek nakli olmak için üvey kardeş gibi görünerek sahte belge düzenleyen Kırgızistan uyruklu 3 kişi yapılan operasyonla gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri 16 Haziran tarihinde organ nakli ticareti yapanlara yönelik operasyon yaptı. Ekipler, İstanbul'da özel bir hastanede Kırgızistan uyruklu D.I. ve Z.A.U. üvey kardeş olduklarını belirterek organ nakli için başvuru yaptığını belirledi. Evraklar incelendiğinde D.I.'nın böbrek alıcısı, Z.A.U.'nun ise donör olduğu belirlendi. Ekipler, şüphelilerin nakil olabilmek için üvey kardeş görünmek için sahte belge düzenlediklerini tespit edildi.

Çalışmaların devamında donör Z.A.U.'nun Kırgızistan'daki borcu nedeniyle böbreğini satmak istediği öğrenildi. İnternet üzerinde tanıştığı bir kişi, borcunu ödemesi karşılığında böbrek alıcısı D.I. ve abisi E.A. ile iletişim kurdurduğu ve nakil yapılması için üvey kardeş gibi görünmeleri için sahte belge düzenlediği belirlendi. Böbrek nakli alıcısının abisi E.A. aracılık eden kişiyle nakil karşılığında 48 bin dolara anlaştığı tespit edildi.

ŞÜPHELİLER SINIR DIŞI EDİLECEK

Ekipler şüphelileri yakalamak için düzenledikleri operasyonda Z.A.U., D.I. ve E.A. gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. Şüpheliler, sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Sahte Belge Düzenleyerek Böbrek Nakli Yapmaya Çalışan 3 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement