İstanbul Dersleri Sokağa Çıktı - Son Dakika
Güncel

İstanbul Dersleri Sokağa Çıktı

İstanbul Dersleri Sokağa Çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği İstanbul Dersleri, İstanbul gezileri ile yeni bir boyut kazandı.

29.04.2015 17:11

Kültür Tarihçisi Süleyman Zeki Bağlan, bugünkü gezide Mimar Sinan ve eserlerini anlattı.

Kültür Tarihçisi Süleyman Zeki Bağlan tarafından bir süredir salon dersleri şeklinde gerçekleştirilen İstanbul Dersleri, sokağa çıktı. İstanbul gezileri ile yeni bir boyut kazanan İstanbul Dersleri'nde ilk durak, dünyaca ünlü Mimar Sinan'ın eserleri oldu.

MİMAR SİNAN'IN ESERLERİ GEZİLDİ

Esenler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü ve Kentsel Tasarım Müdürlüğü gibi şehir ve şehircilik ile ilgili müdürlüklere bağlı teknik personelin katıldığı ilk sokak dersinde, Mimar Sinan'ın meşhur eserlerinden Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii, Şehzadebaşı Camii ve Süleymaniye Camii incelendi.

İSTANBUL'U İHYA EDEN SİNAN'DIR

Mihrimah Sultan Camii ile başlayan ilk sokak dersi, Mimar Sinan Mescidi, Şehzadepaşa Camii, Süleymaniye Camii ile devam etti. Gezinin sonunda Mimar Sinan türbesi ziyaret edilerek dualar edildi. Kültür tarihçisi Zeki Bağlan, Mimar Sinan'ın İstanbul'u mimari anlamda güzelleştirdiğini ve donattığını belirterek, "Sinan, İstanbul'a taze kan gibi gelmiştir. Yaptığı yüzlerce eser sayesinde İstanbul'un dört bir tarafını güzelleştirmiş ve donatmıştır. Ve bunları yaparken kendisi gibi mimar olan başta Sedefkar Mehmed Ağa ve birçok mimarla beraber çalışıp eserlerini icra etmiştir" diye konuştu.

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Kendine has üslubuyla Mimar Sinan'ın eserlerini anlatan Zeki Bağlan, öğrencilerine tavsiyelerde de bulunarak, "Mimar Sinan gibi değerlerimizi araştırıp okuyun ve doğru şekilde anlayın. Bunları gelecek nesillere aktarmak gençlerimizin görevidir" dedi.

İstanbul Dersleri, tarihi zenginliğini ve şehir estetiğini gösteren bölge ve tarihi yapıların gezilmesiyle sürecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul Dersleri Sokağa Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement