İstifa Gündemimizde Değil' - Son Dakika
Güncel

İstifa Gündemimizde Değil'

İstifa Gündemimizde Değil\'

Tanrıkulu "Siyasi sorumluluk Başbakan, Çalışma Bakanı ve Enerji Bakanı'ndadır.

20.05.2014 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tanrıkulu "Siyasi sorumluluk Başbakan, Çalışma Bakanı ve Enerji Bakanı'ndadır. Biz öncelikle siyasi sorumluluk gereği her iki bakanın görevinden çekilmesi gerektiğini söyledik. Öncelik onlara aittir. Siyasi onur, etik varsa çekilmeleri gerekir, bizim gündemimizde istifa, meclisten çekilme yoktur" diye konuştu.

Akkiraz'in istifa dilekçesi Kılıçdaroğlu'nda

İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz Soma'daki maden faciasının ardından CHP milletvekillerinin de istifa etmesi gerektiğini belirterek görüşlerini Twitter'dan duyurmuştu. Akkiraz istifa dilekçesini ise CHP lideri Kılıçdaroğlu'na gönderdi. Ancak milletvekilliğinden istifa etmek için dilekçenin Meclis Başkanlığı'na sunulması ve Başkanlık Divanı'nın dilekçeyi incelemesi gerekiyor. Milletvekilinin istifasının işleme konulması ve milletvekilliğinin düşürülmesi için ise Genel Kurul kararı gerekiyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Akkiraz'ın Kılıçdaroğlu'na sunulan istifasının Meclis Başkanlığı'na iletilip iletilmeyeceği sorusuna ise "Bilemiyorum, bakarız" karşılığını verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey de istifa tartışmalarının hatırlatılması üzerine "Ben hazırım, öncelik hükümette" karşılığını verdi.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel İstifa Gündemimizde Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement