İsveç'te 'Yalancı Veba': 5 Bin Tavuk İtlaf Edilecek - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

İsveç'te 'Yalancı Veba': 5 Bin Tavuk İtlaf Edilecek

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
İsveç\'te \'Yalancı Veba\': 5 Bin Tavuk İtlaf Edilecek

İSVEÇ'in Göteborg kentinin Mölndal bölgesinde bir çiftlikte görülen 'yalancı veba' hastalığı sebebiyle 5 bin tavuk itlaf edilecek.

İSVEÇ'in Göteborg kentinin Mölndal bölgesinde bir çiftlikte görülen 'yalancı veba' hastalığı sebebiyle 5 bin tavuk itlaf edilecek. Şehirdeki yetkililer hastalık konusunda halka uyarıda bulunurken İsveç Tarım Bakanlığı enfeksiyonun kaynağını bulmak için araştırma başlattı.

3-4 GÜNDE SÜRÜNÜN TAMAMINI ÖLDÜREBİLİYOR

Çiftlik adına açıklama yapan Dag Andersson "Olayı duyunca bütün gece uyuyamadım. Çiftliğimizdeki 5 bin tavuğumuzu öldürmek zorunda kalacağız. Yasaya göre bu hastalık o kadar bulaşıcı ki açıkçası başka çaremiz yok" dedi.

Kanatlı hayvanlarda görülen ve halk arasında 'yalancı veba' olarak tanımlanan 'Newcastle hastalığı' akut seyirli, çok bulaşıcı, ölüm oranı yüksek bir hastalık. Genellikle pis kümeslerde görülüyor ve tedavisi oldukça zor. Hastalığın 3-4 günde sürünün tamamını öldürebildiği biliniyor.

Kaynak: Hürriyet