İtfaiye Binaları Hizmete Açıldı - Son Dakika
Güncel

İtfaiye Binaları Hizmete Açıldı

İtfaiye Binaları Hizmete Açıldı

Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne Bağlı İki İtfaiye Grubu Binası Daha Törenle Hizmete Girdi.

01.10.2010 21:59  Güncelleme: 22:00

Kahramanmaraş belediyesi itfaiye müdürlüğü'ne bağlı iki itfaiye grubu binası daha törenle hizmete girdi.

Sütçü İmam İtfaiye Grubu ile Şekerder İtfaiye Grubu binalarının açılış törenleri Sütçü İmam İtfaiye Grubu binası önünde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan açılışta bir konuşma

yapan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş'ta itfaiye teşkilatının 70 yıl önce kurulduğunu söyledi.

Başkan Poyraz yaptığı konuşmada: "Kahramanmaraş İtfaiye Teşkilatı 1940 yılında 4 kişi ile 2 adet emme basma tulumba ile çalışmaya başlamıştır.

1940 yılında 1 amir 5 itfaiye eri bir römork üzerinde su motopompu ile İtfaiye Teşkilatı kurulmuştur. 1952 yılında ilk itfaiye arazösü alınmıştır.

Şehrimizde ilk defa itfaiye yeri kale dibindedir. Ondan sonra çarşı başında, şimdiki Halk Bankası'nın olduğu yerdir. Sonrasında ise geçmiş günlerde kaldırdığımız mezarlığın yanındaki binadır.

Bugün itibari ile sanayi kavşağında belediyemize ait tesislerimiz içinde merkez binası olarak hizmet vermektedir. 2002 yılından bu yana kendi dönemimize baktığımız zaman Organize Sanayi İtfaiye Grubu, Karacasu İtfaiye Grubu, Sütçü İmam İtfaiye Grubu, Şekerdere İtfaiye Grubu olmak üzere altı farklı noktada hizmet vermeye başlamıştır.

Buralardaki araç departmanımızdan bahsedecek olursak 2 adet 45 metrelik şnorkel itfaiye aracı, 7 adet merdivenli arazös, 21 adet arazös,3 adet özel kurtarma aracı, 2 adet öncü kılavuz aracı, 1 adet ambulans ve 9 adet çeşitli itfaiye araçlarımı bulunuyor. Şehrimizin etrafının barajlarla çevrili olması ve Elbistan'dan bu tarafa kadar olan alanda su havzası olması münasebetiyle zaman zaman boğulma vakaları meydana gelmekte idi.

Teşkilatımızın bünyesinde bir ekip oluşturarak Sualtı Arama Kurtarma Timi kuruldu. Burada şunu da belirtmek istiyorum. Merkez İtfaiye Binamızda yapılan tüm aramalar kaydediliyor. Yani birileri biz aradıkta itfaiye şu kadar zamanda geldi diyemez. Yangın ihbarı geldiği anda 30 saniye – 1 dakika gibi bir zaman içerisinde araçlarımız hemen yola çıkıyor.

Sonradan ortaya çıkacak olumsuzluklara meydan vermemek için böyle bir uygulama yapılmaktadır. Ben öncelikle açılışımıza gelerek bizleri onurlandıran Sayın Vali Yardımcımıza, daire müdürlerimize partimiz teşkilatından gelen arkadaşlarımıza, muhtarlarımıza ve çevre sakinlerine teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşma sonrası açılış kurdelesi kesilerek binalar hizmete açıldı. Açılış törenlerine Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller, Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun, Tarım İl Müdürü Mehmet Gündoğdu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydi Küçükdağlı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ve parti yöneticileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İtfaiye Binaları Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement