İtfaiye Eri Eğitimleri Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

İtfaiye Eri Eğitimleri Devam Ediyor

İtfaiye Eri Eğitimleri Devam Ediyor

Kocaeli İtfaiyesi eğitimlerini tamamladığı 24. dönem itfaiye erlerinin sertifikalarını verdi.

16.10.2012 13:06

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 24'üncüsü de tamamlandı. 19 ilin çeşitli ilçelerinden Kocaeli'ye gelen itfaiye erleri iki hafta boyunca eğitim gördüler. İtfaiye erleri aldıkları eğitimden memnun olarak memleketlerine döndüler. Bugüne kadar 72 il, 226 ilçe ve 6 ülkeden 691 itfaiye eri eğitim aldı. Eğitimleri tamamlanan itfaiyecilere çeşitli teçhizatlar hediye edildi.

EĞİTİMLER ÖNLEYİCİ OLUYOR

Sekapark Özsar'da düzenlenen programda eğitimleri tamamlanan 29 kişilik grup sertifikalarını aldı. Sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, Müdahale Şube Müdürü Kadir Köktürk, Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Bülent Buldu ve eğitim alan itfaiyeciler katıldı. Programda konuşan İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, itfaiye eğitimlerinin kurum içi olduğu kadar sivillere verdiği eğitimlerin de önemli olduğunu vurguladı. Daire Başkanı Doğan Kara "İtfaiyemiz Kocaeli'de hemen hemen tüm okullarda yangın eğitimi verdi. Ev kazalarını ev hanımlarına verdiğimiz eğitimlerle en aza indirdik" dedi.

EĞİTİM KOBİTEM ALANINDA

Eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'nin (KOBİTEM) Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki uygulama platformunda gerçekleştirildi. Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı'nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele etti.

750 DERECEDE EĞİTİM

Flashover konteynırında oluşturulan yüksek ve yarım yanma özelliği gösteren yoğun dumanın, oksijenin kontrollü bir şekilde verilmesiyle ani parlama ile tutuşturulması sağlandı. İtfaiyeciler, konteynırda oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını gördü.

DAR ALANDA ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

Duman simülatörüne giren ekip, parfin sıvısı yakılarak elde edilen suni duman içinde eğitime katıldı. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri gösterildi. Dumanlı simülatörde yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri öğretildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İtfaiye Eri Eğitimleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement