İTÜ Öğretim Üyesi: Malatya'daki Depremler Yeni Fayı İşaret Ediyor - Son Dakika
Güncel

İTÜ Öğretim Üyesi: Malatya'daki Depremler Yeni Fayı İşaret Ediyor

İTÜ Öğretim Üyesi: Malatya\'daki Depremler Yeni Fayı İşaret Ediyor

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi, jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da meydana gelen 4,3 ve 5,3 büyüklüklerindeki depremlerle ilgili açıklama yaparak, bu depremlerin yeni bir fay hattını işaret ettiğini belirtti. Görür, Öncü-Yeşilyurt depreminin İkizce-Yeşilyurt depreminin öncüsü olabileceğini ifade etti ve bu fayların MTA haritasında yer almadığını söyledi.

10.08.2023 22:36

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi, jeolog Prof. Dr. Naci Görür, "Önce Malatya'da 4,3 büyüklükte Öncü- Yeşilyurt depremi, sonra da 5,2'lik İkizce-Yeşilyurt depremi oldu. Kuvvetle muhtemeldir ki Öncü depremi İkizce depreminin öncüsüdür. Bu deprem fayları MTA haritasında yoktur. Yeni fay" açıklamasını yaptı.

İTÜ Öğretim Üyesi, Bilim Akademisi Üyesi jeolog Prof. Dr. Naci Görür, bugün Malatya'da meydana gelen 4,3 ve 5,3 büyüklüklerindeki depremlerle ilgili açıklama yaptı. Görür'ün bu akşam Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Bugün olan depremler hakkında sizleri bilgilendireceğim: Önce Malatya'da 4,3 büyüklükte Öncü-Yeşilyurt depremi, sonra da 5,2'lik İkizce-Yeşilyurt depremi oldu. Kuvvetle muhtemeldir ki Öncü depremi İkizce depreminin öncüsüdür. Bu deprem fayları MTA haritasında yoktur. Yeni fay?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İTÜ Öğretim Üyesi: Malatya'daki Depremler Yeni Fayı İşaret Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement