İzka, İş Fırsatlarını İngiliz Yatırımcılara Aktardı - Son Dakika
Güncel

İzka, İş Fırsatlarını İngiliz Yatırımcılara Aktardı

İzka, İş Fırsatlarını İngiliz Yatırımcılara Aktardı

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) alanından yatırımcıları bölgeye çekmek ve yatırım ortamını geliştirmek için bünyesindeki Yatırım Destek Ofisi aracılığıyla çalışmalar yürütüyor.

13.07.2016 16:50

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) alanından yatırımcıları bölgeye çekmek ve yatırım ortamını geliştirmek için bünyesindeki Yatırım Destek Ofisi aracılığıyla çalışmalar yürütüyor. Liverpool'da düzenlenen Uluslararası İş Festivali'ne katılan İZKA heyeti, İngiliz yatırımmcılara fırsatları anlattı.

İZKA, 2015 yılında uluslararası danışmanlık firması Ernst & Young'ın Fransa ve Türkiye ofisleriyle ortak çalışarak bir yatırım tanıtım stratejisi ve eylem planı hazırlamıştı. Bu çalışma ile İzmir Kalkınma Ajansı'nın bölgeye yabancı yatırımcı çekmek için izlemesi gereken adımları içeren üç yıllık yol haritası hazırlanmıştı.

İZKA bu yol haritasının bir parçası olarak Liverpool, Birleşik Krallık'ta düzenlenen Uluslararası İş Festivali'ne (International Festival for Business) katıldı. Burada ikili görüşmelerde bulunarak İzmir'in yatırım ortamı hakkında bilgi verirken, Türkiye ve İzmir'in Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektöründe sunduğu fırsatlara dair bilgilerin paylaşıldığı bir oturum gerçekleştirildi. Oturumda İngiliz Ticaret Odası Türkiye Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Uğur, İngiliz Ticaret Odası Türkiye Ofisi Danışma Kurulu Üyesi ve Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Eski Kıdemli Danışmanı Ahmet İplikçi ve İzmir Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sedef Özer, Türkiye ekonomisi, İzmir ekonomisi ve yatırım ortamı ile bilgi iletişim sektörü hakkında sunumlar gerçekleştirdi. Özer, "İzmir, kolay erişim sağlanabilen konumu, yüksek yaşam kalitesi ve nitelikli insan kaynağı sayesinde yeni yatırımlar açısından Türkiye'nin önde gelen illerinden birisi olmaya devam ediyor. İzmir'in son dönemdeki ileri teknoloji içeren altyapı yatırımlarıyla özellikle bilgi ve iletişim teknolojilerinde yatırım çekiciliği son yıllarda daha da ön plana çıkmaya başladı. Küresel firmaların bir sonraki yatırım yeri tercihi listesine girebilmek için, bu tür etkinliklerle yer almak büyük önem taşıyor" dedi. Özellikle İngiltere'nin mevcut durumunda Türkiye pazarındaki ve İzmir'deki fırsatları aktaran Özer, İzmir'e yatırım yapma niyetinde olan tüm şirketlere yatırım sürecinde her türlü desteği sağlayacaklarının garantisini verdi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzka, İş Fırsatlarını İngiliz Yatırımcılara Aktardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement