İzmir'de 23 Nisan Görkemi - Son Dakika
Güncel

İzmir'de 23 Nisan Görkemi

İzmir\'de 23 Nisan Görkemi

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İzmir Atatürk Stadyumu'ndaki görkemli törenle coşkuyla kutlandı.

23.04.2011 13:50

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İzmir Atatürk Stadyumu'ndaki görkemli törenle coşkuyla kutlandı. Törenin başladığı dakikalarda, güneşe rağmen sert rüzgarın etkisinde kalan çocuklar, zaman zaman üşüdü, kendilerince ısınmaya çalıştı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından geçilen Atatürk Stadyumu'ndaki kutlamaya, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler, bugün koltuklarını devrettikleri çocuklar, askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar katıldı. Vali Kıraç, Belediye Başkanı Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Taşdeler'in öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasının ardından İstiklal Marşı okundu, Türk bayrağı göndere çekildi.

Öğrencilerin protokole çiçeklerini sunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrenciler tarafından şiir ve andın okunmasının ardından resmi geçit töreni yapıldı. Geçit töreninde konuk ülkeler Polonya ve Letonyalı çocuklar da yürüyüş ve gösteri yaptı. Sadece stadyumdaki kapalı tribününün vatandaşlar tarafından doldurulduğu kutlamaya, 56 okulda eğitim gören 7 bin 35 öğrenci katıldı. Öğrenciler, ana senaryosu, 'Egemenlik Ulusundur' olan çeşitli gösteriler sundu.

ÜŞÜDÜLER, APAÇİ İLE ISINDILAR

Stadyumdaki törenin ilk dakikalarında, güneşe rağmen sert rüzgarın etkisinde kalan çocuklar, zaman zaman üşüdü, kendilerince ısınmaya çalıştı. Çocukların gösterilerinden bazılarını, son zamanlarda moda olan 'Apaçi' müziği eşliğinde yapması, renkli dakikalar yaşattı. Törenin sona ermesinin ardından öğretmen komitesini tebrik eden Vali Kıraç, Belediye Başkanı Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Taşdeler, çocukların arasına girdi, hatıra fotoğrafı çektirdi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de 23 Nisan Görkemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement