İzmir'de Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Gıyabi Cenaze Namazı

İzmir\'de Gıyabi Cenaze Namazı

Kerkük ve Doğu Türkistan'da yaşanan bombalı saldırılarda hayatlarını kaybedenler için İzmir'de gıyabi cenaze kılındı.

28.06.2013 15:44

Kerkük ve Doğu Türkistan'da yaşanan bombalı saldırılarda hayatlarını kaybedenler için İzmir'de gıyabi cenaze kılındı. Musalla taşına konulan Türk bayrağı eşliğinde kılınan cenaze namazının ardından tekbir getiren grup, saldırıların hedefinde Türklerin olduğunu iddia etti.

Doğu Türkistan'da ve Irak'ın Kerkük şehrinde ardı ardına yaşanan bombalı saldırılarda hayatlarını kaybeden soydaşlar için, İzmir Bornava'da bulunan Yeni Cami'de gıyabi cenaze namazı kılındı. Büyük Birlik Partisi İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi, İzmir Türk Ocakları, Ege Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Topluluğu, Ege Üniversitesi Türk Kızılayı Topluluğu ve Zekeriya Doğan Kültür Evi üyeleri ile çok sayıda vatandaşın katılımı ile kılınan gıyabi cenaze namazı öncesinde Türk Ocakları eski İl Başkanı Veli Öztürk, açıklamada bulundu. Yaşananları katliam ve soykırım olarak değerlendiren Öztürk, olayların dünya basını tarafından yeterince yansıtılmadığını ifade ederek şöyle konuştu: "Küçücük olaylar için dünya basınının gündeme getiren güçler Kerkük'te 15 gündür Türk kanı akarken, kitlesel katliam yapılırken sustu. Biz susamayız. Kerkük Anadolu demektir, Anadolu Kerkük demektir. Onun için biz 20. yüzyılın başında Kerkük'ü kaybettik. 21.yüzyılın başında Kerkük'te, Musul'da olmak zorundayız. Dünya emperyalizmi, kanla beslenen emperyalizm, 20. yüzyılın başında bizi petrol savaşlarının dışında tuttu. Osmanlıyı tasviye etti. Artık 75 milyon güçlü bir Türkiye Kerkük'te olmak zorundadır. Kerkük'te akan Müslüman Türk kanını sahipsiz zannedilen Müslüman Türk kanının sahipsiz olmadığını Anadolu ile Kerkük'ün öz kardeş olduğunu, birbirinin tamamı olduğunu ifade ediyoruz."

Doğu Türkistan'da yaşanan benzeri olayların hedefinde Türklerin olduğuna dikkat çeken Öztürk; "Doğu Türkistan'da Müslümanlar kırılıyor. Dünyanın en büyük katliamı en büyük soykırımı Doğu Türkistan'da yapılıyor. Doğu Türkistan Türklüğü sahipsiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından grubun musalla taşına Türk bayrağını koyarak gıyabi cenaze namazı kılması dikkat çekti. Namazın ardından grup tekbir getirerek; 'Kerkük Türk'tür Türk kalacak" sloganı attı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement