İzmir'de Muhteşem Kutlama - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Muhteşem Kutlama

İzmir\'de Muhteşem Kutlama

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıldönümü gündüz ayrı, akşam da çok daha renkli görüntülerle katlandı.

10.09.2014 13:29

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıldönümü gündüz ayrı, akşam da çok daha renkli görüntülerle katlandı. On binlerce İzmirli Kordon'u doldurup coşkuya katıldı.

Gündoğdu Meydanı'nda buluşan on binlerce İzmirli, unutamayacakları bir gece yaşadı. Türk Yıldızları'nın gösterisi, Fener Alayı, konserler ve havai fişek gösterileriyle renklenen 92'nci yıl kutlamalarının coşkusu İzmir'i de aştı. İzmir'in kurtuluş günü ilk kez kent dışında da büyük bir organizasyonla kutlandı. Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlediği 9 Eylül kutlaması, Gündoğdu Meydanı'ndaki dev ekranlara yansıdığında alandaki coşku doruğa ulaştı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmirlilerin kurtuluş bayramını canlı yayında kutladı. 9 Eylül'ün sadece İzmir'in kurtuluşu değil, bir milletin uyanışı olduğunu belirten İmamoğlu "Bu tarihi günde İstanbul'dan İzmir'e selam olsun" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, Beylikdüzü'nün İzmir sınırları dışında 9 Eylül'ü bir bayram olarak kutlayan ilk ilçe olduğunu vurgulayarak İmamoğlu'na teşekkür etti.

9 Eylül'le özdeşleşen Fener Alayı yürüyüşü ile birlikte heyecan doruğa ulaştı. Ellerinde meşaleler taşıyarak Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na yürüyen gençlere Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar eşlik etti. Güzergah üzerinde bekleyen binlerce İzmirli, Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun marşlarıyla yürüyen Fener Alayı'nı, ellerindeki bayrakları sallayarak selamladı.

Gündoğdu Meydanı'nda Devlet Opera ve Balesi, Koro, Solo ve Orkestrası sahne aldı. 130 sanatçıdan oluşan dev koro, Onuncu Yıl Marşı'nı, Başkan Aziz Kocaoğlu ve törene katılan belediye başkanlarıyla birlikte seslendirdi. Gecenin sonunda sanatçı Selda Bağcan İzmirlilerle buluştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, meydanda yaptığı konuşmada kurtuluş bayramını kutlayan İzmir'in 92 yıldır direnişin kenti olduğunu söyledi. Hep birlikte Atatürk'ün yolunda yürüdüklerini bu yoldan kendilerini hiç bir kuvvetin döndüremeyeceğini belirten Kocaoğlu, "Dünya var oldukça Atatürk ilke ve inkılapları İzmirliler tarafından korunacaktır. Hep beraber ant içeriz" diye konuştu.

Gündoğdu Meydanı ve 1. Kordon, Karşıyaka Sahili, Göztepe Sahili'nde on binlerce İzmirli dakikalarca süren havai fişek gösterisini coşkuyla izledi. Son yılların en büyük havai fişek gösterisi çok renkli görüntülere sahne oldu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Muhteşem Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement