İzmir'de Otomobilsiz Gün - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

İzmir'de Otomobilsiz Gün

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü etkinliği kapsamında İzmir'de 22 Eylül Perşembe günü, Plevne Bulvarı trafiğe kapatılarak etkinlikler düzenlenecek.

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü etkinliği kapsamında İzmir'de 22 Eylül Perşembe günü, Plevne Bulvarı trafiğe kapatılarak etkinlikler düzenlenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, araçlardan arındırılmış sokakların sessizliği ve güvenliği konusunda farkındalık yaratmak ve karbon salınımının azaltılmasına dikkat çekmek amacıyla dünya genelinde otomobilsiz kent etkinlikleri düzenlendiğine dikkat çekildi.

Açıklamaya göre, Otomobilsiz Kent Günü etkinliği kapsamında Plevne Bulvarı'nın Gündoğdu Meydanı'ndan Lozan Meydanı'na kadar olan bölümü 22 Eylül 2016'da trafiğe kapatılacak. 1. Kordon, 2. Kordon ve Talat Paşa Bulvarı ise bu uygulamanın dışında tutulacak.

Trafiğe kapalı alanda İzmir Kent Konseyi organizasyonuyla bisiklet, dans, serbest kürsü, konserler, pandomim, kukla, yoga, kitap okuma, yüz boyama ve defile gibi etkinlikler ve çeşitli yarışmaların düzenleneceği etkinlikte İzmir Büyükşehir Belediyesinin bisiklet kiralama sistemi BİSİM de "Sokaklar Bizim" etkinliği düzenleyecek.

Plevne Bulvarı üzerindeki etkinlikler 10.00-23.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA