İzmir'de "seçim dönemi ve medya" semineri sona erdi - Son Dakika
Güncel

İzmir'de "seçim dönemi ve medya" semineri sona erdi

İzmir\'de "seçim dönemi ve medya" semineri sona erdi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, yayın kuruluşların her ayın 20'sine kadar reklam gelir beyannamelerini vermeleri gerektiğini, aksi halde para cezasıyla karşılaştıklarını belirterek, "Yeni bir sistem geliştirmeye uğraşıyoruz.

07.01.2014 19:23

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, yayın kuruluşların her ayın 20'sine kadar reklam gelir beyannamelerini vermeleri gerektiğini, aksi halde para cezasıyla karşılaştıklarını belirterek, "Yeni bir sistem geliştirmeye uğraşıyoruz. İnternet ortamında online olarak reklam gelir beyannamesi yapılabilir mi diye" dedi.

RTÜK'ün seçim döneminde uyulması gereken yayın usul ve esasları ile Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) medya hizmet sağlayıcıları ilgilendiren kararları konusunda yayın kuruluşlarını bilgilendirmek üzere Hilton Oteli'nde düzenlediği "seçim dönemi ve medya" konulu seminerin kapanışında konuşan Dursun, Türkiye'de özel radyo ve televizyonculuğun tarihinin çok eski olmadığını, 1990'ların başından itibaren özel kuruluşların yayın imkanı bulduğunu söyledi.

Dünyada pek çok ülkede özel radyo, televizyon yayıncılığının Türkiye'nin çok öncesinden başladığını kaydeden Dursun, "Kendimizi kıyasladığımız ülkelerle eşit mesafede yarışa başlamış değiliz. O ülkedeki yayın düzenlemelerinin daha iyi, sorunsuz olması yadırganacak bir durum değil. Ama kendimize de haksızlık yapmamalıyız. Yayıncılık faaliyetlerinde Türkiye çok ileri bir noktaya gelmiş bulunuyor" diye konuştu.

Seminerin İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'da da yapılacağını ifade eden Dursun, seçim döneminde yayıncı kuruluşların belli hassasiyetleri göstermesi gerektiğinin açık olduğunu, bu dönemin herhangi bir ceza olmadan, en az ihlal ve müeyyide ile bu dönemin sonuçlanmasını umduklarını kaydetti.

-Reklam gelir beyannameleri

Dursun, yayın kuruluşlarının reklam geliri beyannameleri sorumluluğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Hiç reklam geliriniz olmasa bile onu beyan etmeniz gerekiyor ayın 20'sine kadar. Beyannameyi bu tarihe kadar vermemeniz yasal açıdan suç oluşturuyor. Şimdi yeni bir sistem geliştirmeye uğraşıyoruz. İnternet ortamında online olarak reklam gelir beyannamesi yapılabilir mi diye. Onunla ilgili çalışıyoruz. Reklam geliriniz sıfır dahi olsa ayın 20'sine kadar beyan edin. Yoksa 5 bin lira gibi bir idari cezayla karşı karıya kalmanız söz konusu."

Seminerde, YSK'nın seçim dönemine ilişkin kararları, seçim dönemlerindeki yayın ihlalleri ve YSK'nın müeyyideleri ile genel yayın ilkeleri ve başlıca ihlaller konusunda katılımcılar bilgilendirildi.

-seminer

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de 'seçim dönemi ve medya' semineri sona erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement