İzmir'deki Gezi Parkı Davasında 5 Tahliye - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Gezi Parkı Davasında 5 Tahliye

İzmir\'deki Gezi Parkı Davasında 5 Tahliye

İzmir'de, Gezi Parkı odaklı gösterilerle ilgili düzenlenen operasyonlar sonrası açılan davaların ikincisinde, 5 tutuklu sanık tahliye edildi.

13.02.2014 16:15  Güncelleme: 16:13

İzmir'de, Gezi Parkı odaklı gösterilerle ilgili düzenlenen operasyonlar sonrası açılan davaların ikincisinde, 5 tutuklu sanık tahliye edildi.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmaya, "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahla katılarak ihtara rağmen dağılmama", "görevi yaptırmamak için direnme", "terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek" iddialarıyla 17'şer yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Faruk Erdoğan, Hicri Selviler, Miraç Vayiç, Mehmet Barışcan Yalçın ve Ulaş Arslan katıldı.

Duruşmayı CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da izlerken, duruşma salonunda ve dışında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Tutuklu sanıklar ve avukatları da suçlamaları reddedip, demokratik tepkilerin gösterme amacıyla eylemlere katıldıklarını savunarak, tahliye talebinde bulundu.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, dosyada tüm delillerin toplandığını ve karartılma şüphesinin bulunmadığını bildirerek, sanıkların adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti,  tutuklu sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliyelerine karar verdi.

Kararın ardından sanık yakınları slogan atarak sevinç gösterisinde bulundu.

Sabah görülen ilk davada da tutuklu sanıklar Görüş Atıcı, Orhan Yıldız ve Yasin Sünger tahliye edilmişti. Tahliye kararlarıyla, Gezi Parkı odaklı gelişmeler sonrası İzmir'de açılan davalarda tutuklu sanık kalmadı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Gezi Parkı Davasında 5 Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement