İzmir'deki Sağanak Yağmur - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Sağanak Yağmur

İzmir'de 1 kişinin boğulduğu sel baskının meydana geldiği mahallede yağmur suyu kanallarının yer altına alınması için 2 ay önce müracaatta bulunulduğu bildirildi.

07.08.2014 17:39  Güncelleme: 18:45

İzmir'de 1 kişinin boğulduğu, kurtarma çalışmalarına katılan 3 kişinin hastaneye kaldırıldığı sel baskının meydana geldiği mahallede yağmur suyu kanallarının yer altına alınması için 2 ay önce müracaatta bulunulduğu bildirildi.

Boğaziçi Mahallesi Muhtarı Yaşar Çavdan, yaptığı açıklamada, sel sularının 16 yaşındaki Ümit Özkan'ın ölümüne neden olduğu bölgede, yağmur suyu kanallarının yer altına alınmasıyla ilgili 2 ay önce İZSU Kanalizasyon Dairesi'ne başvuralarını ancak hiçbir cevap alamadıklarını söyledi.

Çavdan, şiddetli yağış başladıktan yaklaşık bir saat sonra, daha yukarıda kalan Gületepe ve Toros mahallelerinden gelen yağmur sularının Boğaziçi Caddesi'nde yaklaşık yüksekliği 70-80 santimetreye ulaşan sele yol açtığını belirtti.

Bu nedenle caddede seyir halindeki bazı araçların yolda kaldığını ve ölen çocuğun da yolda kalan bir araca yardım için başka bir araçla yardım için geldiğini dile getirerek, olay anını şöyle anlattı:

"Yukarıdan araçları kurtarmaya gelen, kırmızı Şahin içinden inen arkadaşlar, halat yardımıyla kurtarma çabası içine giriyorlar. Sağ tarafta bekleyen belediye otobüsü, yolu kapatıyor. Otobüs, arıza mı yaptı, neden durdu bilemiyoruz ama yolu daraltıp suyun debisini sol tarafa kaydırıyor. Yüksekliği 70-80 santimetre olan suyun, 1,5 metreye kadar yükselmesini sağlıyor. O noktada (yolda kalan araçları) kurtarmaya gelen arkadaşlar, bu şiddetli suyun debisinden bir anda sel sularına kapılıyor. Arkamızdaki açık kasalı kamyonet aracın altında gencin biri kalıyor, diğerini komşular, arkadaşlarımız kurtarıyor."

-Sel tehlikesinin önlenmesi için 2 ay önce başvurmuşlar

Çavdan, bu tür olayların yaşanmaması için 2 ay önce İZSU'ya caddede yapılan yağmur suyu kanallarının yer altına alma çalışmasının, biraz daha yukarıya taşınması için müracaatları olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bizim yaklaşık 2 ay önce bununla ilgili İZSU Kanalizasyon Daire Başkanılğına dilekçemiz var. 112 numaralı evin önünden, fırının önünde yağmur suyu kanalaları yer altına alındı, derelere ulaştırıldı ama orada kesilmişti. Biz bu yer altına alınan yağmur suyu kanallarının, Piri Reis Caddesi'nden Boğaziçi Caddesi ile yukarıda kesiştiği noktaya, yaklaşık 150 metre mesafede yukarıya alınmasını istemiştik. Bu noktada, yetkililerden henüz bize bu yer altına alınmasını istediğimiz yağmur suyu kanallarıyla ilgili bir dönüş olmadı. Bir can kaybımız var, inşallah bundan sonra yaşamayız ve bu bize, hepimize ders olur." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Sağanak Yağmur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement