Izmir Foça'da 50 Suriyeli Kaçak Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Izmir Foça'da 50 Suriyeli Kaçak Yakalandı

Foça'da 50 Suriyeli kaçak yakalandıİZMİR'in Foça İlçesi'nden lastik botla ve yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan Suriye uyruklu 50 kişilik grup, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

15.06.2017 19:26

Foça'da 50 Suriyeli kaçak yakalandı

İZMİR'in Foça İlçesi'nden lastik botla ve yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan Suriye uyruklu 50 kişilik grup, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

Foça- Yenifoça arasındaki Arslan Burnu Mevkii açıklarında, bugün saat 06.30'da, bir grubun arkasında motoru bulunan lastik botla ilerlediğini öğrenen sahil güvenlik ekipleri, bölgeye hareket etti. Grubun yerini tespit eden ekipler, motoru arıza yaptığı görülen bottaki grubun kaçak olduğunu belirledi. Suriyeli olan 14'ü çocuk, 8'i kadın 50 kişilik grup, sahil güvenlik botuna alındı. Karaya getirilen kaçaklar, Foça Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yiyecek ve içecek gibi insani yardım yapılan kaçakların sorgularının ardından İzmir'deki İl Göç İdaresi'ne gönderileceği belirtildi.

Kaçakların Suriye'nin Başkenti Şam'dan yola çıktıkları, İzmir'in Basmane semtinde bir süre kaldıkları, kişi başı 400-500 dolar para vererek Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek üzere organizatörlerle anlaştıkları, ancak sahilden ayrıldıktan çok kısa bir süre sonra motorlarının arıza yaptığı öğrenildi.

Izmir Foça\'da 50 Suriyeli Kaçak Yakalandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Izmir Foça'da 50 Suriyeli Kaçak Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement