İzmir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe Candan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İzmir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe Candan Açıklaması

İzmir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe Candan Açıklaması

İzmir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr.

26.11.2012 15:03

İzmir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe Candan, obeziteyle mücadelenin pek çok hastalıkla mücadele anlamına geldiğini söyledi.

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı faaliyet gösteren Beydağ Toplum Sağlığı Merkezi, obeziteyle mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Bir aydır Beydağ Halk Eğitim Merkezi'nin destekleriyle düzenlenen aerobik kursuna vatandaşlar da ilgi gösteriyor. Her hafta 40'ı aşkın kişinin katıldığı kurslarda, vatandaşlara sağlıklı beslenme önerileri veriliyor.

Beydağ'daki aerobik kursunu ziyaret eden İzmir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe Candan, obeziteyle mücadelenin pek çok hastalıkla da mücadele anlamına geldiğini söyledi. Obezitenin kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı gibi birçok hastalığa zemin hazırladığını vurgulayan Candan, "Obezite ile mücadele etmek ülkemizin geleceği için son derece önemlidir" dedi. Obezite kontrol çalışmalarının uzun soluklu çalışmalar olduğunu belirten Candan, şöyle konuştu: "sağlık, eğitim, ulaşım, pazarlama, iletişim, şehirleşme, gıda, spor gibi birçok alanı doğrudan ilgilendiren geniş kapsamlı çalışmalardır. İzmir'deki 30 ilçemizde kurduğumuz Obezite Danışma birimlerimizle Bakanlığımız politikaları doğrultusunda hizmet veriyoruz. Bugün İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı hizmet veren Beydağ Toplum Sağlığı Merkezi aracılığı ile etkinlikler yaparak, hareketli yaşam felsefesini vatandaşımızla buluşturmaya çalışıyoruz. Muhakkak ki bizleri yetiştiren, bizlerin örnek aldığı kişiler annelerimizdir. Bu sebeple hareketli yaşamı hayatına katarak; düzenli spor ve yürüyüş yapan anneler çocuklarına da model olacak ve sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlayacaktır. Bu sebeple günde en az 30 dakika fiziksel aktivite yapalım, porsiyonlarımızı küçültelim."

Beydağ Kaymakamı Ali Cergibozan ise, teknolojideki gelişmelerin, insanlarda hareket azlığına neden olduğunu, bunu telafi etmenin her gün düzenli fiziksel aktivite yapmak olduğunu belirterek "Hareketli yaşamı temel felsefe haline getirmeliyiz. Burada vatandaşlarımızın bu sporu yapmalarından mutluyuz. İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe Candan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement