İzmir Kadınların Birlik ve Beraberliği Konusunda Önde - Son Dakika
Güncel

İzmir Kadınların Birlik ve Beraberliği Konusunda Önde

İzmir Kadınların Birlik ve Beraberliği Konusunda Önde

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmirli iş kadınları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle birlikte Balçova Termal Otel'de bir araya gelerek öğle yemeği yedi.

09.03.2012 18:12

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmirli iş kadınları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle birlikte Balçova Termal Otel'de bir araya gelerek öğle yemeği yedi. Yenilen yemeğin ardından bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadınların iş hayatında daha fazla etkin olması gerektiğine değinerek şunları söyledi: "İlk öncelikle kadınların Parlamentoya giden damarların açık olması gerekiyor.

İstediğimiz kadın sayısına ulaşılması için önce yerel yönetimlerde yetkin olmalıyız. Eğitim ve sağlık sendikasına bakıyoruz. Çalışanların yüzde yetmişi kadın fakat yönetim kurulunun hepsi erkek. Bu sürdürebilir yöntem değil. Doğru bir yöntem de değildir."

Kadının duygusal başarısını kadın sektörüne koyabilirsek ülke olarak daha da büyüyebileceğimizi söyleyen Şahin;

sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadınlar bu konuda olgunlaştığı için yasa çıktı. Bizim 2023 vizyonu diye koyduğumuz büyüyen ekonomide ancak böyle vizyonumuzu koruyacağız. Bilgi birikimi var yok sayamayız. Ülkenin kadınları ve aydınlık Türkiye için İzmir bu konuda önder olacak. Kadınların birlik ve beraberlik içinde olduğu şehir İzmir'dir."

KADINA KARŞI ŞİDDET BİZE AVRUPA'DAN GELMİŞTİR

Erkeklerin daha önde görünmesine aldanılmaması gerektiğini ifade eden Binali Yıldırım, "Bakmayın biz ortalıkta çok görünüyoruz, ama işleri çekip çeviren sizlersiniz. Bizim düşüncemize göre biri önde diğeri arkada değil, yan yana omuz omuza birlikte yürüyen, toplumun ailenin ülkenin kalkınması için gayret eden, bu güçle, sinerjiyle güzel sonuçlara erişmeyi hedefleyen bir anlayış içindeyiz" dedi.

Yaşanan sorunların, olumsuzlukların aslında sadece Türkiye'nin sorunu olmadığını diğer ülkelerde de kadın sorunlarının yaşandığını kaydeden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sahip olduğumuz değerler eğer aşınmazsa, değerlerimizi geleneklerimizi yok etmezsek, gelişmiş toplumlardaki gibi kadına güvence sağlayan, kadını dış etkenlere, erkeğe karşı koruyan kanunları da daha az çıkarırız. Gelişmiş, medeni ülkelerde de kadına şiddetin daha önceleri çıktığını unutmamalıyız. Avrupa'dan ülkemize doğru

geliyor."

Parlamentoda kadın siyasetçi sayısının giderek arttığını, bunun istenilen seviyeye gelmesinin zaman alacak işler olduğunu ve bu noktada zorlamalarla bir noktaya gelinemeyeceğini dile getiren Yıldırım, sürekli kadına ayrıcalık tanıyan anlayışla bu konularda kalıcılık sağlanamayacağını, her şeyden önce işin altyapısının herkese aynı fırsatları sunması gerektiğini ve bir şeylerin mücadeleyle kazanılırsa daha kalıcı olacağını söyledi.

Türk kadınlarının emektar olduğunu söyleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,

şöyle konuştu: "Kadınları gündüzleri iyi bir savcı, başarılı bir iş kadınıyken eve gelince iyi bir aşçı iyi bir hizmetkar olduğunu unutmamalıyız. Kadınlar bizden daha fazla çalışıyor. Kadınların verdiği düzen tertip olmasa daha sonraki yıllarda çocukların sağlıklı gelişmesi asla ve asla mümkün olmayacak. Atatürk diyor ki; 'Kadınlar içtimai hayatta da erkeklerin yanında yürüyerek birbirlerinin yardımcısı

ve destekçisi olacaklar.' Yani bu iş bir yardımlaşma işi rekabet değil. Bazı fiili durumlar kadınların aleyhine gelişmiştir."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Balçova Termal Otel'deki programlarının ardından birlikte İzmir Narlıdere huzurevine gitti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir Kadınların Birlik ve Beraberliği Konusunda Önde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement