İzmir Memurlar, Büyükşehir Belediyesi'ne Siyah Çelenk Bıraktı - Son Dakika
Güncel

İzmir Memurlar, Büyükşehir Belediyesi'ne Siyah Çelenk Bıraktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika olan Tüm Yerel-Sen arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşmaya varılamaması üzerine, belediyede çalışan memurlar bir kez daha eylem yaptı.

18.05.2018 14:22

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika olan Tüm Yerel-Sen arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşmaya varılamaması üzerine, belediyede çalışan memurlar bir kez daha eylem yaptı. Belediye önüne siyah çelenk bırakmak isteyen memurlar ile polis arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile belediyede yetkili olan Tüm Yerel-Sen arasında süren toplu iş sözleşmesinde (TİS) uzlaşmaya varılamaması üzerine, memurlar bir kez daha eylem yaptı. Sabah saatlerinde Konak'ta bulunan İZSU binası önünde toplanan bir grup memur, hazırladıkları siyah çelenkleri Büyükşehir Belediyesi başkanlık girişine bırakmak istedi. Polis memurları ise çelenklerin, vatandaş girişi kapısına bırakılmasını istedi. Memurla ısrarından vazgeçmeyince, polis ekipleri izin vermek zorunda kaldı. Faşizme karşı omuz omuza, Hak, hukuk, adalet, Direne, direne kazanacağız sloganları atan memurlara, işçi sendikaları da destek verdi. Memur-Sen'e bağlı Bem Bir Sen, Kamu Sen'e bağlı Türk Yerel Hizmet Sen, Birleşik Kamu-İş'e bağlı Tüm Yerel-Sen ve KESK'e bağlı Tüm Bel Sen'in tarafından gerçekleştirilen ortak eylemde, üzerinde İşçi memur el ele, genel greve yazılı pankart da taşındı. Siyah çelenkleri bıraktıktan sonra açıklama yapan Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı, çok basit taleplerinin olduğunu belirterek, İnsanların bu kadar yoksullaştığı, ekonomik krizin pençesinde debelendiği koşullarda buradaki kamu çalışanlarının hepsinin talebi, herkesi tatmin edecek iyi bir toplu sözleşme imzalanması diye konuştu.

'SENDİKALARLA KONUŞMAYA TENEZZÜL ETMİYORLAR'

Toplu iş sözleşmesinin imzalanmadığını hatırlatan Çağdaş Yazıcı, Bırakın iyi bir toplu sözleşmeyi, sendikalarla konuşmaya tenezzül etmeyen bir işverenle karşı karşıyayız. Türkiye'de en yetkili ağızdan şunu duyduk; 'OHAL'i sizin için çıkardık, bakın ne kadar güzel faydalanırsınız' diyen bir Cumhurbaşkanı var. Ama belli ki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın tutumu da benzer. O da durumdan vazife çıkarıyor. Burada yapacağımız basit bir basın açıklaması öncesinde, polis barikatı ile karşılaştık. Bunun Büyükşehir Belediyesi'nin talebi ile İzmir Valiliği talimatı ile yapıldığı söyleniyor. Burada kendi emekçilerinin kendi kapısına gelmesinden korkanlar, onları göz ardı edenlerin bizim açımızdan Ankara'daki büyüklerinden, benzerlerinden bir farkı yok dedi.

'OHAL SET GİBİ KULLANILIYOR'

Tüm Yerel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bilal Altıner de OHAL'in devam ettiğini, OHAL altında bir polis barikatı ile karşılaştıklarını söyledi. Polislerin, etten kemikten bir barikat kurduğunu vurgulayan Altıner, Etten kemikten örülen barikatı aştık. Aziz Kocaoğlu'nun emekçileri görmesine, taleplerimize karşılık vermesini istiyoruz. Kocaoğlu'nun kendisinden pek umudumuz kalmadı ama emekçilerden yana umudumuz var. Emekçilerin fendinin Aziz Kocaoğlu'nu yeneceğini düşünüyoruz. OHAL dönemi işverenler tarafından set gibi kullanılıyor. Anlamak mümkün değil. Kendi işyerimize girmemiz izin verilmedi. Faşizme karşı omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Önümüze barikat kuranlar da yarın utanacaklar. Sosyal demokrat bir belediyede bu eylemi yapmayı ayıpsıyorum. Kendilerine bu hareketi yakıştırıyorlar ya helal olsun diye konuştu.

'SENİ RAHAT BIRAKMAYACAĞIZ'

Bem Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Köylü de, 'Aziz Başkan'a şunu söylüyoruz; Eğer bizi ciddiye almazsan, eğer bizim varlığımızı görmezden gelmeye devam edersen, bil ki oturduğun yerde seni rahat bırakmayız. Her zaman senin kapına gelerek isteklerimizi haykırmaya devam ederiz dedi. Türk Yerel Hizmet-Sen Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Altın ise emeğin en yüce değer olduğuna inandıklarını ve haklarını alana kadar mücadele edeceklerini vurguladı. DİSK Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız da mücadelenin alanlarda devam edeceği sinyalini vererek, şunları söyledi

'Bütün sendikaların yan yana gelerek işverene karşı nasıl bir tutum içerisinde olmamız gerektiğini az önce gördük. Bizim bizden başka dostumuz yok. Yan yana geleceğiz. Yan yana gelerek başta baştaki diktatöre ve işverene karşı aynı birlikteliği sağlayarak, onlara karşı mücadele etmek zorundayız. Birlikte alanda mücadele etmek zorundayız.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

İzmir Memurlar, Büyükşehir Belediyesi\'ne Siyah Çelenk Bıraktı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Memurlar, Büyükşehir Belediyesi'ne Siyah Çelenk Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement