Izmir Urla'da Korkuluk Festivali Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Izmir Urla'da Korkuluk Festivali Yapıldı

Urla'da korkuluk festivali yapıldıİzmir'in Urla ilçesi Barbaros Köyü'nde yöresel adı "Oyuk" olan birbirinden güzel 400 korkuluk binlerce konuğu ağırladı.

22.05.2017 12:50

Urla'da korkuluk festivali yapıldı

İzmir'in Urla ilçesi Barbaros Köyü'nde yöresel adı "Oyuk" olan birbirinden güzel 400 korkuluk binlerce konuğu ağırladı. 2'nci kez düzenlenen Oyuk Festivali'nde en güzel oyuklar yarıştı.

Kaybolmaya yüz tutan tarımsal, kültürel ve geleneksel değerleri korumak amacıyla geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Korkuluk Festivali'nin ikincisi binlerce konuğu 300 nüfuslu köyde ağırladı. Türkiye'de eşi benzeri olmayan festival tarımsal kalkınma açısından örnek teşkil ediyor. Festival kapsamında köylülerin hazırladığı el yapımı 400 adet korkuluk (oyuk) sergilendi. Festivalin açılışına Urla Belediyesi Başkanı CHP'li Sibel Uyar katıldı. Başkan Sibel Uyar, korteje katılarak köyün 4 farklı bölümünde sergilenen kuklaları izledi, stantları gezdi. Uyar, festivallerin bölgeye, kente ve yapıldığı yöreye katkısının büyük olduğunu hatırlatarak, 'Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Oyuk Festivali çok güzel ve çok eğlenceli geçmişti. Bu yılda coşkulu ve daha güzel başladı, büyük bir keyifle sonuçlandı" dedi. Festival Komitesi Başkanı Demet Küçükkayalar, 'korkuluğu simge olarak belirledik. Simgeye yüklediğimiz anlam, ürünü korumanın ötesinde gelenekleri, çevreyi ve kültürel değerleri korumaktır. Festivalimiz kaybolan değerler üzerinde farkındalık yaratmak, üretimi artırmak ve Barbaros'u markalaştıracak" dedi.

FESTİVALİN EN GÜZEL OYUKLARI SEÇİLDİ

Barbaros Köyü'ne akın eden konuklar, oyuk yarışması, yöresel yemek yarışması, keçeden figürler, halk oyunları gösterileri, Barbaroslu kadınlardan oluşan koro, kırkyama ve bonsai sergilerini izleme imkanı buldu. Barbaroslu Oyuklar ve Konuk Oyuklar olmak üzere iki kategoride düzenlenen oyuk yarışması ilgi gördü. Oyuk yarışmasında birinciliği Gönül Güneş, ikinciliği Seçil Akay ve üçüncülüğü Ece Doğru kazandı. Haksız rekabeti önlemek için köy dışından yarışmaya katılanların yarıştığı Konuk Oyuklar kategorisinde ise birinciliği Oya Altınkök kazanırken Hande Çaksu ikinci, Suna Şahin ise üçüncü oldu.

Izmir Urla\'da Korkuluk Festivali Yapıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Izmir Urla'da Korkuluk Festivali Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement