İzmirli Avukattan UEFA'ya 'Ivan Bebek' Mektubu - Son Dakika
Güncel

İzmirli Avukattan UEFA'ya 'Ivan Bebek' Mektubu

İzmirli Avukattan UEFA\'ya \'Ivan Bebek\' Mektubu

Portekiz'de Perşembe günü oynanan SC Braga-Fenerbahçe SK UEFA Avrupa ligi 2'nci tur maçını yöneten Hırvat hakem Ivan Bebek'e tepkiler bir türlü bitmiyor.

19.03.2016 11:38

Portekiz'de Perşembe günü oynanan SC Braga- Fenerbahçe SK UEFA Avrupa ligi 2'nci tur maçını yöneten Hırvat hakem Ivan Bebek'e tepkiler bir türlü bitmiyor. Fenerbahçe taraftarı olan İzmirli avukat Serhat Sökmen, UEFA'ya mektup yazıp, hakem Bebek, hakkında ne gibi tedbirler alınacağını sordu.

İzmir Barosu avukatlarından Serhat Sökmen, İngilizce olarak yazdığı mektupta, "Ben, Türkiye, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün avukat bir taraftarıyım. Size bu mektubu 17 Mart 2016 Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi ikinci tur R16'da SC Braga-Fenerbahçe SK arasında oynanan maçı yöneten Ivan Bebek isimli Hırvat hakemi şikayet etmek için yazıyorum. Adı geçen hakem verdiği yanlış kararlarla maçı katletmiş ve Fenerbahçe'nin bir sonraki tura çıkmasına engel olmuştur. Kanaatim odur ki; Fenerbahçe aleyhine verdiği kararla tamamen yanlış ve önyargılı olmuştur. Bu derecedeki bir maçta kendi nasıl görevlendirilir? Kendisinin iyi niyetiyle ilgili şüphelerim mevcuttur. Bildiğiniz üzere, Ivan bebek kendi ülkesinde de verdiği yanlış kararlarla bilinen bir hakemdir. Maçı art niyetli bir biçimde yönettiğini düşünüyorum. Kendimi çok hayal kırıklığına uğramış hissediyorum ve hatta diyebilirim ki yetkili makamınızın adaletine olan inancımı bile kaybettim. Avrupa Birliği'ndeki şeffaflık ilkesi de göz önüne alınarak, yetkili makamınıza kibarca sormak istiyorum; bu hakem hakkında ne gibi önlemler alınacak? AB adayı olan bir ülkenin vatandaşı olarak ve Türk Milli takımının bu yaz Fransa'da gerçekleştirilecek olan EURO 2016 turnuvasına da katılacağını da dikkate alarak, tüm kalbimle haykırmak istiyorum ki, biz bu hakemi bu turnuvada ve Türk takımlarının yer alacağı diğer turnuvalarda görmek istemiyorum. Aksi taktirde bu durum UEFA'nın tarafsızlık ruhuna aykırılık oluşacaktır" dedi.

Avukat Sökmen, dilekçe hakkımı kullanmak suretiyle yetkili makamınızdan şu hususlar da bana cevap verilmesini istiyorum diyerek, "Braga-Fenerbahçe maçını adil olmayan yönetiminden sonra, hakem Ivan Bebek hakkında ne gibi önlemler ve ceza kararları alınacaktır? EURO 2016'da görevlendirilicek midir? Büyük bir haksızlığa uğrayan Fenerbahçe, bu durumda herhangi bir tazminat alacak mıdır? UEFA'nın adaletine inancını kaybeden biz futbol taraftarlarına, UEFA ne yapacaktır?" sorularını yöneltti.

- Karataş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmirli Avukattan UEFA'ya 'Ivan Bebek' Mektubu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement