İzmit'teki Bar Cinayetinde Sanığa 15 Yıl 10 Ay Hapis - Son Dakika
Güncel

İzmit'teki Bar Cinayetinde Sanığa 15 Yıl 10 Ay Hapis

İzmit\'teki Bar Cinayetinde Sanığa 15 Yıl 10 Ay Hapis

İzmit Barlar Sokağı'nda bir barda işlenen cinayetle ilgili tutuklu yargılanan sanık, 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

28.08.2013 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Barlar Sokağı'nda bir barda işlenen cinayetle ilgili tutuklu yargılanan sanık, 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmit Barlar Sokağı'nda faaliyet gösteren bir barda "ayağa kalkmama" nedeniyle çıktığı iddia edilen tartışma sonrasında, Kocaeli'nde geniş bir kesim tarafından tanınan işletmeci ve eski Giresunlular Derneği Başkanı Ahmet Akan, Salih Kılınç'ı silahla vurarak öldürmüştü. Olayın ardından polise teslim olan Ahmet Akan, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Olayla ilgili davanın son celsesi görüldü. Ahmet Akan, avukatının 1 saate yakın süren savunması sonrasında "ağır tahrik altında adam öldürmek" suçundan 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Akan, avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu, öldürülen Salih Kılınç'ın kardeşi Talip Kılınç ile avukatı Didem Durak katıldı. Mahkeme karar verileceğini belirterek taraflara son sözünü sordu. Talip Kılınç'ın avukatı Durak, "Sanığın kasten adam öldürmek suçundan cezalandırılmasını talep ediyoruz. Maktulün ailesi 2 yıldır üzüntü içindedir" dedi. Talip Kılınç ise, "Zalimler için yaşasın cehennem, diyorum" dedi. Tutuklu sanık Ahmet Akan'ın avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu söz aldıktan sonra yaklaşık 1 saat boyunca savunma yaptı.

Küçükosmanoğlu daha önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, olayın ağır tahrik altında meydana geldiğini, bu nedenle mahkemenin karar vermeden önce bunu göz önünde bulundurması gerektiğini söyledi. Tutuklu sanık Ahmet Akan ise avukatının savunmalarına katıldığını belirterek olay nedeniyle pişman olduğunu belirtti. Verilen kısa bir aranın ardından Ahmet Akan'a önce "kasten adam öldürmek"ten 24 yıl hapis cezası verildi. Cinayetin ağır tahrik koşulları altında işlenmesi nedeniyle 15 yıla indirilen hapis cezası, olayda kullanılan silahın ruhsatsız olması nedeniyle 15 yıl 10 ay hapis olarak belirlendi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmit'teki Bar Cinayetinde Sanığa 15 Yıl 10 Ay Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement