İznik Fetih Şölenine Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

İznik Fetih Şölenine Hazırlanıyor

İznik Fetih Şölenine Hazırlanıyor

"İznik Fethinin 685. Yıldönümü" Etkinlikleri kapsamında İznik Fetih Şölenine hazırlanıyor. 2 Mart günü başlayacak fetih şöleni için tüm hazırlıklar sürüyor.

01.03.2016 16:27  Güncelleme: 16:30

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'ın talimatı ile üzerine bu yıl ikincisi düzenlenecek olan İznik Fetih Şöleni için İznik Belediyesinin tüm birimleri ile çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Atatürk Caddesi ve Kılıçaslan caddesi üzeri Türk Bayrakları ve İznik Belediye flamaları donatılırken, İznik Belediye Bina önüne ise Yörük Çadırı kuruldu.

İznik Yenişehir kapı'da fetih salasının verilmesinin ardında atlı birlikler eşliğinde şehre giriş yapılacak. İznik Belediye Binası önüne kadar İznik mehteranı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.

İznik Fethinin 685. yıldönümü nedeni ile bir açıklama yapan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın"İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediyesi'nce düzenlenen Kadim Şehir İznik'in Fetih Şöleni etkinlikleri 2 Mart 2016 Çarşamba Günü Diriliş Ertuğrul Dizisi oyuncularından İbnül Arabi Rolünü Canlandıran Osman Soykut ve Abdurrahman Alp Rolünü canlandıran Celal Al'ın da katılımı ile yapılacaktır. 2 Mart Çarşamba Saat: 13.30'da Yenişehir kapı'da fetih salasının verilmesinin ardından Atlı Birlik ve İznik Belediyesi Mehter Takımı Eşliğinde Yenişehir Kapıdan Belediye Meydanına kadar kortej yürüyüşü ile gelinecektir. Ardından Türk Sanat Müziği Korosu Eşliğinde İznik Belediyesi Mehter Takımı Konser verecektir. Programın devamında ise Belediye Meydanında Bal-Göç İznik Şubesi Folklor Ekipleri, İznik Batum Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Folklor Ekipleri, İznik Karadenizliler Derneği Folklor Ekipleri, İznik Romanlar Derneği Folklor Ekipleri gösterilerini yapacak ve akabinde Bursa Geleneksel Okçuluk Merkezi gösteri sunacaktır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İznik Fetih Şölenine Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement