İznik - Rusya, Çin Ve Malezya Spor Bakanları İznik´İ Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

İznik - Rusya, Çin Ve Malezya Spor Bakanları İznik´İ Ziyaret Etti

İznik - Rusya, Çin Ve Malezya Spor Bakanları İznik´İ Ziyaret Etti

İznik Çinisine Hayran Kaldılar

18.09.2010 18:25

İZNİK ÇİNİSİNE HAYRAN KALDILAR

BURSA'nın İznik İlçesi'ne gelen Rusya, Çin ve Malezya Spor Bakanları, ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Çini çarşısını da gezen yabancı ülke bakanları, İznik çinisine hayran kaldıklarını söyledi.

Dünya Su Kayağı Şampiyonası nedeniyle İzmit'e gelen Rusya, Çin, Malezya Spor Bakanları özel olarak bugün İznik İlçesine geldi. Rusya Spor Bakanı Victor Volokhov, Malezya Spor Bakanı Luis Rampas, Malezya Turizm Bakanı Chris Lean, Çin Spor Bakanı Fang Yu, Dünya Su Kayağı Konseyi Başkanı Jürgen Pitz, Uluslararası Su Kayağı Federasyonu Başkanı Kuno Ritschard ve Shell Şirketi Almanya Temsilcisi Birgit Braeuning'i, Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz ve İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Baş karşıladı.

İlk olarak İncil'in değiştirildiği yer olan Ayasofya'yı ziyaret eden heyet daha sonra Yeşil Camii, İznik Müzesini gezdiler. Son durak olarak Süleyman Paşa Medresesi Çiniciler Çarşısı'nı ziyaret eden yabancı heyet çiniye hayran kaldı.

Çin Spor Bakanı Fang Yu, dakikalarca çinilerin yapımını incelerken, "İznik Çinisini hayatımda ilk kez gördüm ve beni gerçekten çok etkiledi. İznik Çinisinin o muhteşem renkleri gerçekten çok göz alıcıydı. Ülkemde İznik Çinisi hakkında çalışmalar başlatabiliriz" dedi.

Malezya Spor Bakanı Luis Rampas ise uğradığı bir çini atölyesinden bin 500 TL tutarında çini alırken, "İznik'in tarihi ve doğal yapısının yanı sıra çiniler beni çok etkiledi" diye konuştu.

İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu İznik'in tarihi bir gün yaşadığını ifade ederek, "Dört medeniyete başkentlik yapmış, tarihi, doğası ve çinisi ile ünlü olan ilçemiz tarihi bir gün yaşadı. Dünya'nın önemli ülkelerinin üst düzey temsilcileri İznik'i gördüler ve burayı ülkelerinde de eminim ki tanıtacaklardır. Bu ziyaretten büyük onur duyduk" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İznik - Rusya, Çin Ve Malezya Spor Bakanları İznik´İ Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement