Jandarma Karakoluna Saldırı - Son Dakika
Güncel

Jandarma Karakoluna Saldırı

Jandarma Karakoluna Saldırı

Diyarbakır Silvan'da Jandarma Karakoluna Saldırı Düzenleyen Teröristler Ölü Olarak Ele Geçirildi.

22.06.2010 13:29

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ndeki Bağdere Köyü Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda, 2 asker, bir geçici köy korucusu ile 2 sivil vatandaşın yaralandığı belirtildi. Saldırıda toplam yaralı sayısının 5 olduğu ifade edildi.

Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi'nde Bağdere Köyü Jandarma Karakolu'na düzenlenen ve 1 askerin şehit olduğu saldırıda 2 askerin yaralandığını ve öldürülen terörist sayısını da 5 olarak açıkladı. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"21 Haziran 2010 günü saat 20.00 sıralarında Diyarbakır ili Silvan İlçesi'ne bağlı Bağdere Köyü'nde Diyarbakır-Silvan yolu üzerinde bulunan jandarma karakoluna yaklaşan gri renkli araç içerisinde bir grup şahıs, karakol nizamiye nöbetcisinin, 'dur' ikazı üzerine, araç içerisinden el bombaları atarak karşılık vermişlerdir. Bu sırada karakol çevresindeki değişik noktalardan da karakola ateş edilmiştir. Saldırıya karakol komutanı ve nöbetçi diğer personel de anında ateşle mukabelede bulunmuş, ancak açılan ilk ateş sırasında kule nöbetçisi olan jandarma onbaşı Salih Albayrak şehit olmuş, el bombalarından etkilenen Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Aziz Bektaş Kaymak ve Jandarma Er Muhammet Tavut hafif yaralanmıştır."

Yaralı askerlerin Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edildiği belirtilen açıklamada, çatışma esnasında 5 teröristin ölü olarak silahlarıyla birlikte ele geçirildiği ifade edildi.

Çatışma sonrası bölgeye Silvan Taktik Jandarma Komando Alayı'ndan zırhlı araç içerisinde bir jandarma komando timi, Hazro İlçesi'nden de bir tim, Diyarbakır il merkezinden ise bölge komutanı ile birlikte bir jandarma özel harekat timinin sevk edildiği kaydedilen açıklamada, bölgede operasyonlara devam edildiği belirtildi.

VALİ 10 DAKİKAYLA ÇATIŞMANIN İÇİNE GİRMEKTEN KURTULDU

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde okullarda eğitim kalitesinin arttırılması projesi kapsamında başarılı olan okullar için düzenlenen ödül törenine katılmak amacıyla öğlen saatlerinde giden Vali Mustafa Toprak ise, 10 dakika süreyle çatışmanın ortasında kalmaktan kurtuldu. Silvan Kaymakamı Doğan Demirdaş'ı makamında ziyaret edip ilçede bir dizi incelemelerde bulunan Vali Mustafa Toprak, akşam saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında Diyarbakır kent merkezine dönmek için hareket etti. Silvan İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıkta bulunan Bağdere Köyü Jandarma Karakolu'na yapılan saldırı, 10 kilometre kala kendisine bildirilen Vali Mustafa Toprak, güvenlik tedbirleri kapsamında güzergahı değiştirilerek Silvan İlçesi'ne geri döndürüldü. Bölgede güvenlik güçlerinin operasyonları sürdürülüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Jandarma Karakoluna Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement