Jeopark, Engelli Ziyaretçilerini Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Jeopark, Engelli Ziyaretçilerini Ağırladı

Jeopark, Engelli Ziyaretçilerini Ağırladı

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki Jeopark Alanı yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

02.10.2013 19:36

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki Jeopark Alanı yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Türkiye'nin farklı illerinden gelen engellilerden oluşan bir grup, alanı gezdi.

Türk Milli Sağlık ve Doğa Bilimleri Derneği'nin düzenlediği ve Jeolojik Mirası Koruma Derneği (JEMİRKO) ile Ankara Üniversitesi'nin bilimsel ve teknik destekleriyle oluşturulan "Doğada engelleri aşıyoruz" projesi kapsamında farklı illerden gelen engellilerden oluşan 85 kişilik bir grup, Jeopark'a 2 gün süren bir gezi düzenledi.

Kızılcahamam Belediyesi Jeopark Koordinasyon Merkezi'ne gelen grup, Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal ve ilçe Kaymakamı Mustafa Çit tarafından karşılandı. Grup daha sonra Jeopark Koordinasyon Merkezi'nce organize edilen Jeopark resim sergisini ziyaret edip, Jeopark Koordinasyon Merkezi'nde bulunan bölgede çıkan endemik fosilleri ve değişik taş örnekleri ile kayaç gruplarını inceleme fırsatı buldu.

Gezi kapsamında; Güvem Beşkonak bazalt sütunları, Beşkonak fosil yatakları ziyaret edilerek fosiller doğal ortamında incelenirken, JEMİRKO eğitmenleri tarafından da bilgiler verildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Jeopark, Engelli Ziyaretçilerini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement