Tarsus'ta Kaçak Kazı Alanında Mozaik Bulundu - Son Dakika
Güncel

Tarsus'ta Kaçak Kazı Alanında Mozaik Bulundu

Geçtiğimiz yıl bir evde aylar boyu süren gizemli kazıyla adından bahsettiren Tarsus'ta, kaçak kazı alanına operasyon düzenlendi. Operasyonda tarihi mozaik ele geçirildi.

12.01.2018 16:25  Güncelleme: 00:58

Mersin'in Tarsus ilçesinde kaçak kazı yapıldığı belirlenen adrese düzenlenen operasyonda, tarihi eser niteliği taşıdığı düşünülen taban mozaikleri bulundu.

Tarsus'ta Kaçak Kazı Alanında Mozaik Bulundu
İHBAR ÜZERİNE POLİS OPERASYON YAPTI

Şehit Mustafa Mahallesi'nde müstakil bir evin bahçesinde kaçak kazı yapıldığı ve bulunan mozaiğin çıkartılmaya çalışıldığı ihbarını alan güvenlik güçleri, belirtilen adrese operasyon düzenledi.

Tarsus'ta Kaçak Kazı Alanında Mozaik Bulundu
4 METRE DERİNLİĞİNDE ÇUKUR

Adreste arama yapan ekipler, ikamet bahçesinde 4 metre derinliğinde 3 metre çapında çukur kazıldığını belirledi. Açılan çukurda inceleme yapan ekipler, zeminde, üzerinde balık ve kuş figürleri bulunan 4-5 metrekare genişliğinde tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen mozaik yapı ile kalp şeklinde 80 santimetre çapında lahit olduğu değerlendirilen sütun taş tespit etti.

Polis olayla ilgili Selah A'yı gözaltına aldı. Bu arada, aynı adreste daha önce de kaçak kazı yapılmaya çalışıldığı öğrenildi.

TARSUS'TA ESRARENGİZ KAZI

Tarsus'ta yakın zamanda esrarengiz bir kazı yapılmıştı. Ankara'da oluşturulan 20 kişilik özel bir ekip tarafından, özel harekat polislerinin önlemleriyle 13 Kasım 2016 tarihinde başlatılan kazı, gizlilik içerisinde yürütüldü. Yaklışık 1 yıl sürdü.

Tarsus\'ta Kaçak Kazı Alanında Mozaik Bulundu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarsus'ta Kaçak Kazı Alanında Mozaik Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement