Kadem'in Geleneksel İftarı - Son Dakika
Güncel

Kadem'in Geleneksel İftarı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, şiddetin, çağın önemli sorunları arasında yer aldığını belirterek, "Sadece kadına yönelik şiddet değil, toplumun içinde var olan aileye ve çocuğa yönelik şiddetin bütün türlerinin lanetlenmesi gerekir" dedi.

29.06.2015 00:59

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, şiddetin, çağın önemli sorunları arasında yer aldığını belirterek, "Sadece kadına yönelik şiddet değil, toplumun içinde var olan aileye ve çocuğa yönelik şiddetin bütün türlerinin lanetlenmesi gerekir" dedi.

Kadın ve Demokrasi Derneği'nce (KADEM), Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar programında konuşan İslam, bakanlık olarak kadına yönelik şiddete tolerans tanımadıklarını ifade etti.

İslam, toplumda var olan aile içi şiddetin, geçmişte yok sayıldığına dikkati çekerek, "Sadece kadına yönelik şiddet değil, toplumun içinde var olan aileye ve çocuğa yönelik şiddetin bütün türlerinin lanetlenmesi gerekir. 1980'li, 90'lı yıllarda halının altına süpürülen hiç olmadığı var sayılan, yok sayılan birçok sorun, bugün toplumumuzun birinci gündem maddesini oluşturuyor. Toplumsal tepki oldukça yoğun. Bu, bizi kamçılıyor. Çare bulabilmek için itici bir güç oluyor" diye konuştu.

Toplumda kadına yönelik şiddete tepkilerin arttığına işaret eden İslam, bunun devam etmesinin önemli olduğunu ve bütün sivil toplum kuruluşlarının da şiddete karşı ortak tavır sergilemesi gerektiğini kaydetti.

İslam, KADEM'in raporunda yer alan konuların öncelikle Adalet Bakanlığı'nı ilgilendirdiğini vurgulayarak, derneğin bu kapsamda hazırladığı rapora ilişkin Bakanlıklarının üzerine düşeni yapacağını aktardı.

Rapora olumlu görüş bildirilerek desteklerini dile getiren İslam, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnşallah önümüzdeki süreçte bu raporda yer alan birçok konu şu anki kanunlarımızın içindedir. Önümüzdeki süreçte inşallah kanunlaşması için Adalet Bakanlığı'na bizler de destek vereceğiz. Tabii onun yanı sıra önümüzdeki süreçte tamamlamayı düşündüğümüz birçok konumuz var. Kadın, aile, çocuk, mazlum ve dezavantajlı gruplar lehine... Bunlarla ilgili daha geniş bir ortamda, daha geniş çaplı programlar yaparız diye ümit ediyorum."

"Kadını ötekileştiren her türlü anlayışla mücadele edeceğiz"

KADEM Genel Başkanı Sare Aydın da dünya genelinde her gün yüzlerce kadının şiddete maruz kaldığını belirterek, kadına yönelik şiddeti meşru sayan her türlü anlayışla mücadele edeceklerini aktardı.

Aydın, "Kadını ötekileştiren her türlü anlayışla mücadele edeceğiz. Bu bizim imani ve insani görevimizdir" diyerek, dernek olarak Özgecan Aslan davasına müdahil olmak için Tarsus'a gittiklerini söyledi.

Kendilerine yönelik saldırıları kınadıklarını da dile getiren Aydın, KADEM'in adaletin ve hakkaniyetin safında yer aldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadem'in Geleneksel İftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement