Kadıköy Tasarım Atölyesi Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Kadıköy Tasarım Atölyesi Açılıyor

Kadıköy Tasarım Atölyesi Açılıyor

Kadıköy Belediyesi, 4 Nisan Perşembe günü saat 17.00'da açılış töreni yapıyor.

03.04.2013 14:19

TARİHİ SİNEMADAN TASARIM ATÖLYESİNE

Kadıköy'ün 1960'lı yıllardaki ünlü Özen Sineması'nı, tasarımcıların buluşup, fikir alışverişinde bulunacağı, Kadıköy'ün sorunlarına yaratıcı fikirleriyle yeni çözümler sunacağı, bir Tasarım Atölyesi'ne çeviren Kadıköy Belediyesi, 4 Nisan Perşembe günü saat 17.00'da açılış töreni yapıyor.

Kadıköy Belediyesi'nin, Tasarım Atölyesi Kadıköy adını verdiği atölyede, tasarımcılar, Kadıköylüler, ulusal ve uluslar arası üniversiteler ve çeşitli proje tarafları bir araya gelerek, fikir üretecekler ve ürünlerini kamuoyu ile paylaşacaklar. Kadıköy Belediyesi, ÇEKÜL ve Kentsel Strateji tarafları özel ve kamu sektörü işbirliği ile yürütülecek olan Tasarım Atölyesi, çalışmalarında özgür ve bağımsız olacak.

Tasarım Atölyesi ile hem Kadıköy'ün Yel değirmeni semtinde bulunan tarihi sineması Özen Sineması'nı yeniden yaşattıklarını hem de tasarımcılara çalışmaları için bir ortam hazırladıklarını kaydeden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Tasarım Atölyesi'nin çeşitli aktivitelerle adından söz ettireceğini, her şeyden önemlisi burada çalışma yapan mimar ve tasarımcıların fikirlerinde özgür olacağını söyledi.

1970'lere kadar sinema olarak hizmet ettikten sonra depo olarak kullanılan Tarihi Özen Sineması, son zamanlarda ise Vakıfların mülkiyetinde harap durumdaydı. Kadıköy Belediyesi, Vakıflardan tarihi binayı kiralayarak yapı formu ve iç mekanını bozmadan kapsamlı bir tadilattan geçirdi. 400 metrekare büyüklüğündeki tasarım atölyesinde 200 tasarımcının buluşacağı, çalışmalarını yapacağı bir ortam sağladı.

1960'lı yıllarda faaliyete geçen Özen Sineması Sroçkin adında bir Rus tarafından işletiliyordu. 1970'li yılların sonuna kadar faaliyet gösteren sinema, o dönemde Anadolu Yakası'na elektrik gelmediği için kendi elektriğini kendi üretiyordu. Uzun yıllar Yeldeğirmeni semtine canlılık katan sinemada Vurun Kahpeye, Susuz Yaz, Benhur ve Senede Bir Gün gibi ünlü Türk filmleri de gösterilmişti. Özen Sineması, Kadıköy'ün ayakta kalan en eski sinema binasıydı.

Tasarım Atölyesi'nin açılış törenine, tasarımcılar, mimarlar, sivil toplum kuruluşları ve Kadıköylüler katılacak.

TARİH:04 NİSAN 2013 PERŞEMBE

SAAT : 17:00

YER :Rasimpaşa Mah. Duatepe Sk. No :61 YELDEĞİRMENİ-KADIKÖY

TEL: 0 216 418 52 98

WEB: www.kadikoytasarim.org

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadıköy Tasarım Atölyesi Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement