Kadın Mahkumlar, Diyarbakır Olaylarını Protesto İçin Yangın Çıkardı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kadın Mahkumlar, Diyarbakır Olaylarını Protesto İçin Yangın Çıkardı

Kadın Mahkumlar, Diyarbakır Olaylarını Protesto İçin Yangın Çıkardı
15.07.2012 19:39

Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan 30 kadın hükümlü, Diyarbakır'da dün meydana gelen olayları protesto etmek amacıyla yatak ve nevresimleri ateşe vererek yangın çıkardı.

Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan 30 kadın hükümlü, Diyarbakır'da dün meydana gelen olayları protesto etmek amacıyla yatak ve nevresimleri ateşe vererek yangın çıkardı. Baro ve sivil toplum örgütleri ile yetkililerin devreye girmesi sonucu, mahkumlar ikna edilerek yangın kontrol altına alındı.

Vali Ahmet Turhan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Emre Ejder, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Batman Baro Başkan Yardımcısı Avukat Ekrem Taşkın ve Mazlum-Der Başkanı Avukat Murat Çiçek, cezaevine giderek mahkumlarla bir süre görüşürken diğer tarafta itafieye ekibi yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

Yapılan görüşmeden 10 dakika kadar süre sonra, havalandırma bölümünde ikinci kez yangın çıktı. Cezaevi içerisinde bulunan itafiye ekipleri, bu yangına da müdahale ederek kısa sürede kontrol altına aldı. Kısa süre sonra da kadın mahkumlar ikna edilerek eylemlerine son verdi.

Cezaevi çıkışında bir açıklama yapan Batman Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Ekrem Taşkın, "Hem Diyarbakır'da yaşanan olayları, hem de cezaevindeki yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik siyasi hükümlülerin protestosunda yangın vakası yaşandı. Kadın hükümlülerin taleplerini dinlendik. Biz sivil toplum örgütü temsilcileri olarak bizler de endişelerimizi dile getirdik. Yetkililer de sorunların çözülmesi konusunda çalışma yapacaklarını söyledi" dedi. - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadın Mahkumlar, Diyarbakır Olaylarını Protesto İçin Yangın Çıkardı - Son Dakika


Advertisement