Kadın Muhtar Mahalleliye "Milli Seferberliği" Anlatıyor - Son Dakika
Güncel

Kadın Muhtar Mahalleliye "Milli Seferberliği" Anlatıyor

İzmir'in Konak ilçesinde muhtarlık yapan Fatma Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın terör örgütlerine karşı "milli seferberlik" çağrısı üzerine ziyaret ettiği ev ve kahvehanelerdeki vatandaşları birlik ve beraberliğe davet ediyor.

20.12.2016 12:05

TEZCAN EKİZLER - İzmir'in Konak ilçesinde muhtarlık yapan Fatma Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın terör örgütlerine karşı "milli seferberlik" çağrısı üzerine ziyaret ettiği ev ve kahvehanelerdeki vatandaşları birlik ve beraberliğe davet ediyor.

Saygı Mahallesi'nin iki dönemdir muhtarlığını yürüten 58 yaşındaki Fatma Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terör örgütlerine karşı ilan ettiği milli seferberliğe tam destek verdiğini, bunun için çalışma yaptığını söyledi.

Mahallesinde kapı kapı gezerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milli seferberlik çağrısını vatandaşlara anlattığını ifade eden Öztürk, halkın da buna destek verdiğini kaydetti.

Öztürk, muhtarların vatandaşlara en yakın kişiler olduğunu, her gün 7 bin kişinin yaşadığı mahallede sürekli dolaştığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ülkemizi bölmek isteyenlere bu millet fırsat vermeyecektir. Teröre karşı milletçe birlikte mücadele vereceğiz. Kadın olmamdan dolayı mahallemin her tarafına rahatça girebiliyorum. Kahvehanelere giderek erkeklere de yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veriyorum. Oyun masalarını tek tek gezerek milli seferberlik çağrısını anlatıyorum. Vatandaşlarımızdan da gayet olumlu tepkiler geliyor. Mahalle sakinlerime evlerini günlük kiraya vermemeleri, çevrelerinde kuşkulu bir durum gördüklerinde 155 Polis imdat hattını aramalarını anlatıyorum."

Yeni taşınanları kaydediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milli seferberlik ilanının ardından tüm gününü mahallesinin sokaklarında geçiren kadın muhtar, bölgeye yeni taşınan vatandaşları da TC kimlik numaralarıyla bilgisayarına kayıt ediyor.

Mahalle sakinlerinden 70 yaşındaki Ahmet Kıraslan, Türkiye'deki terör saldırılarının çok yönlü olduğunu, gelinen süreçte bir vatandaş olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milli seferberlik ilanına tam destek verdiğini söyledi.

Milli seferberlik ilanı konusunda mahallenin kadın muhtarı Öztürk'ün çok hassas olduğunu kaydeden Kıraslan, "Muhtarımızın hassasiyeti görülmeye değer, onun sayesinde çok huzurluyuz." ifadelerini kullandı.

Salim Kazak da terörün bitmesi için bir ve beraber olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Öztürk kahvehaneye ilk geldiğinde çok şaşırdığını ifade eden Kazak, "Ne kadar doğru bir çalışma yaptığını daha sonra anladım. Onun sayesinde artık tüm mahalle sakinleri daha dikkatli davranıyoruz. Mahalledeki en ufak bir olayı emniyet güçlerine bildiriyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadın Muhtar Mahalleliye 'Milli Seferberliği' Anlatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement