Kadınlardan Kadın Vekile Tepki Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Kadınlardan Kadın Vekile Tepki Yürüyüşü

Kadınlardan Kadın Vekile Tepki Yürüyüşü

Antalyalı bir grup kadın, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç'in kadına yönelik şiddet uygulanmasına aracılık ettiği gerekçesiyle tepki yürüyüşü düzenledi.

04.04.2014 21:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalyalı bir grup kadın, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç'in kadına yönelik şiddet uygulanmasına aracılık ettiği gerekçesiyle tepki yürüyüşü düzenledi. Antalya'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait evrakların yakıldığı iddiası sonrası başlayan süreçte, belediye binasına giden Ak Partililer ile Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç tarafından kadın personele psikolojik şiddet uygulandığını savunan bir grup kadın, yaşanan olaylara tepki için yürüdü. Kale Kapısı'ndaki Attalos Heykeli önünde toplanan grup, 'Kadına yönelik şiddete hayır. Antalyalı kadınlar' yazılı pankart eşliğinde Büyükşehir Belediyesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşün ardından belediye önünde toplanan grup, basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı okuyan Nursen Öztürk, Antalya'da yaşanan süreçte kadınların darp edildiğini, küfre ve şiddete maruz kaldığını söyledi. Öztürk şöyle dedi: "Antalya'da itirazlarla dolu seçim sonuçlarına dayanarak 2 Nisan 2014 günü AKP militanları ve milletvekilleri tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi basılmıştır. Kadınlar hem fiziksel şiddete hem de sözlü şiddete ve tacize maruz kalmıştır. Siyasetlerine kadınları alet eden ve daima hedef alan AKP zihniyeti artık sınırı iyice aşmış ve bir kez daha şiddeti üretmiştir. Psikolojik şiddetin AKP'li kadın milletvekili Gökcen Özdoğan Enç önderliğinde yapılmış olması kadınlar olarak bizlerin onurunu kırmıştır. AKP'li kadın milletvekili Enç kadına şiddete aracılık etmiş ve kadınların bir kere daha aşağılanmasına sebep olmuştur. Kadın milletvekili olarak iktidar gücünü belediyenin kadın çalışanlarına psikolojik şiddet uygulayarak göstermiştir. Kadın onuru taşıyan tüm AKP'li kadınları partiden istifaya davet ediyoruz." PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ Kadına yönelik şiddeti kınadıklarını ve protesto ettiklerini aktaran Nursen Öztürk, "Belediye çalışanı kadınlara yönelik bu saldırıyı teşhir ediyor, tüm kadınlara yapılmış olduğunu kabul ediyor ve peşini bırakmayacağımızı duyuruyoruz" diye konuştu. Grup basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Özgür ÖZTÜRK/ ANTALYA, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadınlardan Kadın Vekile Tepki Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement