Kahramanmaraş'ta İki Alanda Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş'ta İki Alanda Orman Yangını

Kahramanmaraş\'ta İki Alanda Orman Yangını

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor. İlk olarak Erkenez Mahallesi'nde başlayan yangına helikopter ve arazözlerle müdahale edildi. Ardından Kartal ve Karahasanlı mahallelerinde de yangın çıktı. Ekiplerin müdahalesi sonucunda Kartal Mahallesi'ndeki yangın kontrol altına alındı. Söndürme çalışmaları devam ediyor.

15.07.2023 15:59

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde iki alanda çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.

Erkenez Mahallesi kırsalında yangını görenler durumu yetkililere bildirdi. Bölgeye 2 helikopter ile arazözler sevk edildi.

Ekipler yangına müdahale ettiği sırada, Kartal ve Karahasanlı mahalleleri kırsalında da orman yangını başladığı bilgisi alındı. Bölgeye yönlendirilen ekiplerce yapılan müdahale sonrası Kartal Mahallesi kırsalındaki yangın kontrol altına alındı.

Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Çalışmalara Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile AFAD İl Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri de destek veriyor.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Yusuf Karartı, söndürme çalışmalarının havadan ve karadan müdahaleyle sürdüğünü, şu ana kadar 8 hektar civarında orman arazisinin zarar gördüğünü belirtti.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun yangının devam ettiği Karahasanlı Mahallesi kırsalına gelerek Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Yusuf Karartı'dan yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş'ta İki Alanda Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement