Kahvehane Cinayetini Özel Ekip Çözdü, 6 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Kahvehane Cinayetini Özel Ekip Çözdü, 6 Gözaltı

Kahvehane Cinayetini Özel Ekip Çözdü, 6 Gözaltı

Balıkesir'de, bir kahvehaneye ateş açılıp, müşterilerden Cihangir Yurtçu'nun öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında 6 kişi gözaltına alındı.

14.11.2011 16:41

Balıkesir'de, bir kahvehaneye ateş açılıp, müşterilerden Cihangir Yurtçu'nun öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında 6 kişi gözaltına alındı. Polisin adeta iğneyle kuyu kazarak çözdüğü cinayette, zanlıların işyeri sahibini korkutup, haraç istemek için suçu işledikleri ortaya çıktı.

Kurban Bayramı arifesi olan geçen 5 Kasım'da, saat 22.30 sıralarında 2'nci Sakarya Mahallesi Yıldız Sokak'taki Balkonlu Köşem Kahvehanesi'ne bir otomobilden av tüfeği ile ateş açıldı. Bu sırada sigara içmek için dışarı çıkan müşterilerden Cihangir Yurtçu (21) sırtından vurduldu. Ağır yaralı olarak Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yurtçu, ertesi gün sabah saatlerinde, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Polis olay yerinde yaptığı araştırmada, saldırganların plakası alınamayan, beyaz renkli Şahin marka bir otomobille kaçtığını belirledi.

ÖZEL EKİP KURULDU

Polis, Yurtçu'nun gerçek hedef olmayabileceği ihtimali üzerinde yoğunlaştı. Cinayetteki sebep-sonuç ilişkisini kurmakta zorlanılması üzerine olayın aydınlatılabilmesi için Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadale ve İstihbarat Şube'de görevli toplam 10 polisten oluşan özel bir ekip oluşturuldu. Trafik Şube Müdürlüğü de oluşturulan özel ekibe destek verdi. Özel ekip, işe olayda kullanılan beyaz Şahin marka otomobilden başladı.

TEK TEK BEYAZ ŞAHİNLER ARAŞTIRILDI

İl genelinde bin 158 beyaz Şahin marka otomobil olduğu belirlendi. İlk incelemelerin ardından aranan kriterlere uymayan otomobiller çıkartılarak bu sayı 200'e düşürüldü. Daha sonra, bu otomobiller sahipleri ile birlikte tekrar değerlendirmeden geçirildi. Olayın meydana geldiği bölgedeki ev ve işyerlerindeki yaklaşık 500 kişi ile yüzyüze görüşülerek bilgilerine başvuruldu. Toplanan bilgilerin ardından önceki gün dört ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. İki av tüfeği ve çok sayıda fişekle yakalanan, 6 kişi gözaltına alındı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Zanlıların sorgularından A.M., M.S., A.A. ve N.A.'nın saldırıyı gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Birlikte içki içtikten sonra kahvehanenin önüne giden dört zanlıdan otomobilin sağ ön koltuğunda oturan A.M.'nin av tüfeğiyle ateş ettiği belirlendi. Zanlıların olayda kullandıkları silahları saklaması için H.İ.K ve M.S.'ye verdikleri, bir daha trafiğe çıkarmadıkları 10 F 1207 Plakalı otomobili ise satmak için ilan verdikleri tespit edildi. Zanlıların, kahvahene işletmecisini korkutup, haraca bağlamak amacıyla saldırıyı gerçekleştirdikleri anlaşıldı. Gözaltına alınan 6 zanlı, polisteki işlemlerinin ardından "cinayet", "suça yardım ve yataklık", "delillerini saklama" suçlarından adliyeye sevkedildi.

İĞNE İLE KUYU KAZDIK

Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın, "Gerçekten çözülmesi zor bir cinayetti. Adeta iğne ile kuyu kazdık. Özel ekip bayram bile yapmadan bu olayı araştırdı. Böylesine zor, faili meçhul bir cinayeti aydınlattıkları için emeği geçen tüm arkadaşlarımı başta Asayiş Şube müdürümüz Mehmet Harmanlı olmak üzere canı gönülden kutluyorum. Bu ekibi ayrıca ödüllendireceğiz. Balıkesir'de asayişin bozulmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahvehane Cinayetini Özel Ekip Çözdü, 6 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement