Kahvehanede "Keklikle" Çay Servisi - Son Dakika
Güncel

Kahvehanede "Keklikle" Çay Servisi

Kahvehanede "Keklikle" Çay Servisi

Ankara’nın Çubuk ilçesindeki kahvehane işletmecisi, yaralı bulup evcilleştirdiği keklikle müşterilerine çay servisi yapıyor İşletmeci Geniş: "Bir sene önce, bu kekliği yaralı buldum. Avcılar tarafından vurulmuştu ve kanadı kırıktı.

24.01.2014 11:25

HÜSEYİN YİĞİNER - Ankara'nın Çubuk ilçesindeki kahvehane işletmecisi, yaralı bulup evcilleştirdiği keklikle müşterilerine çay servisi yapıyor. Kahvehanedeki keklik ve kuşlar sayesinde müşteri de arttı.

Kahvehane işletmecisi Sedat Geniş (51), yaralı bulduğu kekliğin tedavisini yaptıktan sonra bir daha ayrılamadı. Keklik yalnız kalmasın diye yanına bir keklik daha alınca zamanla 2 keklik, 12 kanarya ve 1 angora tavşanını besler duruma gelen Sedat Geniş'in kahvehanesi mini hayvanat bahçesine dönerken, bu sayede müşterisi de arttı.

Kekliği, kanaryaları ve tavşanıyla birlikte kahvehanesinde besleyen Geniş, hayvanları kendisi gibi müşterilerinin de hayvanları çok sevdiğini söyledi.

Birçok müşterisinin sadece kuş seslerini dinlemek ve hayvanlarla ilgilenmek için kahvehanesine geldiğini anlatan Geniş, "Bir sene önce, bu kekliği yaralı buldum. Avcılar tarafından vurulmuştu ve kanadı kırıktı. Getirdim burada gerekli tedavisini yaptım. Kahvehanede beslediğim için insanlarla iç içe kaldı. Artık insanlara da alıştı, insanlardan vazgeçemiyor. Onu çok seviyoruz, dışarıdan sevmeye gelen insanlar var. 'Burada keklik varmış, insanlarla geziyormuş' diye duyup da gelenler var. Kanaryalarım var, çok güzel öten kuşlarım var. Keklik ve kuşlarım sayesinde müşterilerimde arttı" diye konuştu.

Tam bir doğa dostu olduğunu ifade eden Geniş, keklikleri daha önce doğaya bıraktıklarını ancak adapte olmadıklarını kaydederek, "İşte gördüğünüz gibi kekliklerimiz evcil, insanlardan kaçmıyorlar. Akşama kadar arkadaşların masalarına çıkarlar onların simitlerinden, bisküvilerinden, ekmeklerinden yerler. Daha önce doğaya bıraktım ancak doğaya adapte olamadıkları için kahvehanemizde bakmak zorunda kaldık. Zaman zaman keklikle beraber çay servisi yapıyorum. Bunları çocuklarımız gibi seviyoruz. Müşterilerimiz de çok seviyorlar" görüşüne yer verdi.

Müşteriler memmun

Kahvehaneye keklik ve kuşların sesini dinlemek için her gün evinden geldiğini söyleyen 82 yaşındaki Bekir Sayan, "Camide namazımı kılarım. Kısmet olursa burada arkadaşlarla, 1-2 bardak çay içerim. Keklikleri ve kanaryaları dinlemeyi çok severim. Onları dinlemek, beni rahatlatıyor. Dedikodudan ve gıybetten uzak, bunların ötmesi bana çok zevk veriyor" ifadesini kullandı.

Kekliklere ve tavşana her gün yiyecek getirdiğini anlatan 82 yaşındaki Mustafa Sarıtaş ise "Buraya, kuşlara yiyecek getirmek için gelirim. O zaman da kahvede seslerini dinlemek ve sevmek için otururum. Bu hayvanları çok seviyorum" şeklinde konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kahvehanede 'Keklikle' Çay Servisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement