Özellikle zamandan tasarruf etmek isteyen ve yoğun iş temposunda çalışan kadınların tercih ettiği kalıcı makyaj, kalıcı sağlık sorunlarına da sebep olabiliyor. Anestezi yöntemiyle uygulanan bu işlem, cilt problemlerinin yanı sıra kan yoluyla bulaşan ciddi hastalıklara da kapı aralayabiliyor. Deri altına birtakım boyaların lokal anestezi yoluyla enjekte edilmesi ile yapılan bu işlem yüzde şişlik ve morluklara sebep olabiliyor. Ayrıca hepatit B ve C gibi hastalıklar da riskler arasında yer alıyor.
Estetik müdahaleyi uzmanlar yapmalı
Güzellik uzmanları tarafından geliştirilen kalıcı makyajın düzenli makyaj yapan, zamanı az ya da kendi kaş rengini ve şeklini beğenmeyen kadınlar tarafından tercih edildiğini belirten Kölnlü güzellik uzmanı Özgür Sarıkaya, 'Kalıcı makyajı daha çok kça, göz ve dudaklarında sorunu olan kadınlar tercih ediyor. Ayrıca yoğun çalışan kadınların yanı sıra kaşlarını beğenmeyen ev kadınları da bu makyajı tercih ediyor. Kalıcı makyaj sadece kaştan ibaret değil. Dudak, dudak etrafı, göz üstü ve göz altına da kalıcı makyaj yapılabiliyor. Bu makyajın eğitim almış estetisyenler ya da estetik doktorları tarafından yapılması gerekiyor. İşleme geçilmeden önce makyajı yaptıracak kişi ile karar verilip iki kaşın güzelce çizilerek yapılması gerekiyor' dedi.
Ben zararını görmedim
Güzellik uzmanları tarafından geliştirilen kalıcı makyaj, düzenli makyaj yapan ve kısıtlı vakti bulunan ya da mevcut kaş rengini ya da şeklini beğenmeyen bayanlar tarafından tercih ediliyor. Bunlardan biri olan Seda Süerdem, 'Kendi doğal kaşlarımın rengi çok açık olduğu için ve bana daha fazla yakıştığı için kalıcı makyajı tercih ettim. Bunu hiç değiştirmeyi düşünmüyorum. Yaptırdığım yere tabi ki güvenmem lazım ve güvendiğim için de tabi ki güzel oldu. Yan etkisini de hiç görmedim, alerji olduğunu duymuştum ama bana Allah'tan öyle bir şey olmadı' şeklinde konuştu.
Sağlıksız koşullar aidse davet çıkarabilir
Seda Süerdem her ne kadar yaptırdığı kalıcı makyajdan memnun olsa da uzmanlar kalıcı makyajın sağlık açısından ciddi sakıncaları olabileceğinin altını çiziyorlar. Halk arasında siyah kına olarak bilinen kınada bulunan PPD isimli madde bazı kişilerde ömür boyu kalıcı alerjilere sebep olabiliyor. Ayrıca azot içeren boyalar ise hastayı kanser riskiyle karşı karşıya bırakabiliyor. Kölnlü kalıcı makyaj uzmanı Özgür Sarıkaya ayrıca hepatit B, hepatit C ve Aids gibi hastalıkların bu işlemler sırasında hijyen kurallarına uyulmaması nedeniyle bulaşabildiğini belirtiyor. Sarıkaya'ya göre ehil kişilere yaptırılmayan kalıcı makyajın kötü görüntüsü ve kolay silinememesi de işin cabası: 'Eğitim almış estetik doktorları ya da estetisyenler tarafından yapılması gereklidir. Önemli olan bu kişinin temiz çalışması, geniş çalışması herşeyin steril olması, bunlar önemlidir. İki kaşın aynı olması için güzelce çizim yapılması lazım, müşteriyle beraber karar verilmesi lazım, hangi renk hangi boya, nasıl gözükmesi, nasıl bir form olması bunlar konuşulmazsa veya öğrenmemiş birisi yaparsa tabiki kaşlarında farklılık olabilir veya boya birden kırmızı olabilir. Düzeltme olursa tabi ki lazerle düzeltilir, başka türlü de düzeltilmez sonuçta bu 2-3-5 sene ya da ömür boyu kalıcı boya. Benim cildim boyayı almıyorsa istediğim kadar boyayı yapayım olmaz.'
Son Dakika › Güncel › Kalıcı Makyaj Çok Pratik Ancak Riskli - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?