Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl'de Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl'de Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl\'de Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'deki izinsiz gösteride BDP il binasına yapılan taşlı saldırıya ilişkin olarak, "Biz hiçbir siyasi partinin hedef olmasını arzu etmeyiz" dedi.

22.09.2012 19:29

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'deki izinsiz gösteride BDP il binasına yapılan taşlı saldırıya ilişkin olarak, "Biz hiçbir siyasi partinin hedef olmasını arzu etmeyiz" dedi.

Bakan Yılmaz, Bingöl'de askeri konvoya yapılan saldırı sonrası Ortaçanak köyü kırsalında başlatılan operasyonda şehit olan geçici köy korucusu Mehmet Çintay'ın ailesini Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'ndeki Selahattin Eyyübi Camisi'nde kurulan taziye yerinde ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Bingöl Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Yılmaz, Vali Mustafa Hakan Güvençer'den son olaylara ilişkin bilgi aldıktan sonra polisevine geçti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Bakan Yılmaz, şehit korucunun taziyesine katıldığını anımsatarak, "Öncelikle şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. 2 askerimiz de yapılan operasyonlarda, çatışmalar esnasında yaralandı. Onlara da Allah'tan hayırlı şifalar diliyorum. Son bir hafta içinde 8 polisimiz, 10 askerimiz şehit olmuştu. Şimdi de bir koruyucumuzu kaybettik. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin diyorum" diye konuştu.

Bingöl'de gerçekleşen menfur terör eylemlerinin Bingöl ile ilgili hadiseler olmadığının altını çizen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bingöl'ün dışından gelmiş gruplar, coğrafyamızın, çok zor bir coğrafyamız var tabii, imkanlarını kullanarak maalesef terör eylemlerini gerçekleştirdiler. Tabii güvenlik güçlerimiz operasyonlarla, çalışmalarla bu konuda ellerinden gelen gayreti sarf ediyorlar. Halen operasyonlar devam ediyor. Bir taraftan da bugün az önce aldığımız bir habere göre bir terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir."

Bingöl halkının terörden yana olmadığını aktaran Yılmaz, Bingöl halkının milli ve manevi değerlerine bağlı, huzur içinde yaşamak istediğini söyledi.

Bingöl'ün huzur ve güven istediğini, bu ülkenin kalkınmasını ve bu ülkeyle Bingöl'ün kalkınmasını, refahını istediklerini aktaran Yılmaz, gençlerin, çocukların iyi bir gelecek kurmasını istediklerini fakat terörün bir amacının da insanları birbirine düşürmek, kesimlere ayırmak ve kargaşa çıkarmak olduğunu vurguladı.

-"Hiçbir insanın burnunun kanamasını istemeyiz"-

Bingöl halkının hiçbir zaman öyle bir oyuna gelmeyeceğini, bu tuzağa düşmeyeceğini dile getiren Yılmaz, bütün Bingöl halkına sabır dilediğini, çünkü bu terör saldırılarının aynı zamanda Bingöl'e, Bingöl halkına dönük saldırılar olduğunu belirtti.

"Terörü açık ve net bir şekilde kınayacağız, lanetleyeceğiz fakat bir taraftan da ilimizin huzurunu bozabilecek başkalarının istismar edebileceği hareketlerden davranışlardan uzak duracağız" diyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bingöl'ün terörü istemediğini, terörü lanetlediğini açık bir şekilde ortaya koyduk. Tabii ateş düştüğü yeri yakıyor. Aileler, insanlar sonuçta. Can gidiyor. Bunun getirdiği belli oranda bir tepki olabiliyor fakat çok şükür şu güne kadar Bingöl'de ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Bundan sonra da inşallah bunu yaşamayız. Hiçbir insanın burnunun kanamasını istemeyiz. Hukuk devletiyiz. Kim ne yaparsa yapsın, ne tür kargaşa çıkarmaya çalışırsa çalışsın, biz hukuk içinde sabırla, kararlılıkla terörle mücadelemizi devam ettireceğiz. Bir taraftan da ülkemizin ve ilimizin gelişmesi için huzuru ve refahı için çaba sarf etmeye devam edeceğiz."

Bingöl halkına sağduyulu olmaya davet eden Bakan Yılmaz, bütün kesimler, partiler, görüşler ve sivil toplum kuruluşlarından Bingöl'e sahip çıkmasını istedi.

Bingöl'ü birtakım provokasyonlara, kargaşalara, kaosa sürüklemek isteyenlere karşı da net bir şekilde durulması ve buna müsaade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, Bingöl'ün huzur ve güveni için ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini bildirdi.

Bakan Yılmaz, Bingöl'deki izinsiz gösteride BDP binasına yapılan taşlı saldırıya ilişkin olarak "Tabii dün birtakım hadiseler yaşandı. Biz hiçbir siyasi partinin hedef olmasını arzu etmeyiz, hiçbir siyasetçinin de hedef olmasını istemeyiz" ifadesini kullandı.

Bakan Yılmaz'ın programına Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş ve Belediye Başkanı Serdar Atalay katıldı.

Muhabir: Abdullah Çelik/ Nurten Aslan

Yayıncı: Tarkan Demir - BİNGÖL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement