Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İzmir'in yenilik anlamında her türlü bağlantıya yönelmesi gerektiğini dile getirerek,"Kısır çekişmelerle içi boş tartışmalarla değilde, güzel çalışmalarla yeniliklerle daha iyiye gideceğiz diye düşüyorum" dedi.

15.05.2012 16:36

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İzmir'in yenilik anlamında her türlü bağlantıya yönelmesi gerektiğini dile getirerek,"Kısır çekişmelerle içi boş tartışmalarla değilde, güzel çalışmalarla yeniliklerle daha iyiye gideceğiz diye düşüyorum" dedi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İzmir Bölgesel Yenilik Stratejisi tanıtım toplantısına katıldı. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)

Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın toplantıda İzmir'in bölgesel stratejik çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kalkınma dediğimizde bilgi kavramı olmadan kalkınmayı ele almanın mümkün olmadığını ifade ederek şunları söyledi: "Bugünkü dünyada kalkınma deyince herşeyden önce bilgi geliyor.Bunu gerçekleştirmek zorundayız.Beden teliyle kalkınma olmuyor. Akıl teliyle kalkınmamız gerekiyor.Buradaki bilgi genel anlamdaki bilgi değil.Burada bizim kastettiğimiz bilgi kat etme değere, istihdama, teknolojiye dönüşebilen bilgi şart.Dünyada rakamlarla bunu görüyoruz." Büyümedeki faktörlerin hepsinin bilgiden kaynaklandığını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Bizimde başka bir yol izlememiz düşünülemez. Bununla birlikte yeniliklerinde gelmesi önemli bir faktör oluyor. Kalkınma ajansının bu yeniliklere ön ayak olması son derece anlamlı diye düşünüyorum.Farklılığın farklılaşmanın önemi büyük.Kendi yerelliğinizi mükayeseli özelliklerinin başkalarında olmayıp kendinizde olanı tespit ederseniz onlar üzerinden politikalar projeler üretirseniz başarılı olursunuz. Dünya ile rekabet ederken firmalarımızın kendi içlerinde rekabetti de söz konusu.Ama rekabet ile birlikte, yeri geldiğinde dış dünyayla rekabette iş birliği yapmak gerekiyor.Yenilik bu alanlardan bir tanesi."

İZKA PİLOT AJANSIMIZ TÜRKİYE'DE BİR ÇOK AJANSA ABİLİK ABLALIK YAPTI

2014'te başlayacak yeni planlamalarını yapacaklarını belirten Yılmaz, kalkınma ajansından gelen verileri önemsediklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Bilgiyi politikaya yeni pazarlamaya tekniklerine dönüştürmek,bunlar sivil toplum örgütleriyle olur.Özeli artırmak istiyoruz.Rekabeti artıracak diye düşünüyoruz.Hedef 2023 bize daha iyiye götürecek diye düşünüyoruz.İzmir Kalkınma Ajansını, pilot kalkınma ajansı kurduk.26 Kalkınma Ajansımız var. İllerimizin hepsini kapsayacak şekilde çalışmalar izliyor. İzmir diğer ajanslara abilik, ablalık yaptı.Onlara yol gösterdi.Çok önemli bir ajansımız olduğunu söylemek isterim."

İZMİR'DE TEK TEKNOPARK'IN OLMASI EKSİKLİK

İzmir'de bir tane teknopark'ın olmasının İzmir için eksiklik olduğunu anlatan Yılmaz, dünya şehri olma vizyonu olan İzmir'e bunun yakışmadığını söyledi. Kalkınma Bakanı Yılmaz; Ankara'da 6-7 teknopark olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Oradaki ajansımız topladı bu teknoparkları. Bunlarında İzmir'de olması lazım, 1 tane teknoparkla yenilikçi İzmir olamaz. Kusura bakmayın.Özel sektörümüzün payını artırmaya gayret edeceğiz.Çok çeşitli vergisel avantajlar sağladık.Strateji hazırlamak iyi ama uygulama önemli. Yenilik uygulama ile oluyor." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement