Kampusta İnternet Şenliği"nin Açılış Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Kampusta İnternet Şenliği"nin Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Kampusta İnternet Şenliği"nin Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Gaziantep Üniversitesi Enformatik Bölümü ve Bilişim Topluluğu tarafından "İnternet Haftası" etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Kampusta İnternet Şenliği"nin açılış töreni gerçekleştirildi.

20.04.2012 00:23  Güncelleme: 00:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene; Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Üniversitemiz Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Enformatik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Yılmaz, internette birçok işin yapılabildiğini söyledi. İnternette data, veri araştırması yapılabildiğini belirten Doç. Dr. Yılmaz, internetin insanlara çok büyük hareketlilik sağladığına dikkat çekti.

İnternetin artık herhangi bir mekana bağlı kalmadan cepte bile kullanılabildiğini vurgulayan Doç. Dr. Yılmaz, performans artışı sağladığını ifade etti. Bütün dünyada IP adreslerinin bittiğini belirten Doç. Dr. Yılmaz, günümüzde IPV6 uygulamasının kullanıldığını söyledi. Bu uygulamayla birlikte özellikle güvenliğin ön plana çıktığına dikkat çeken Doç. Dr. Yılmaz, IPV6'da kullanılan her cihazın otomatik bir IP aldığını kaydetti.

İnsanlığın ilkel toplumdan, tarım toplumuna, sanayi toplumuna ve bilgi toplumuna geçiş evreleri yaşadığını belirten Üniversitemiz Bilişim Topluluğu Akademik Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erdal Bay, ilkel toplumdan tarım toplumuna geçişin binlerce yıl sonra meydana geldiğini ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Bay, "Ateşin, tekerleğin bulunması çok uzun bir süreçte gerçekleştiği için insanların bu değişime uyum sağlaması çok fazla zor olmadı.

Daha sonra tarım toplumundan 1800'lü yıllarda sanayi toplumuna geçildiğindeyse insanlık için bir şokun başlangıcı oldu. İnsanlık 1860'lı yıllarda makineleşmeyle sanayi toplumuna girmeyle yabancılaşmaya başladığında bu yabancılaşmaya karşı felsefi akımlar ortaya çıkmaya başladı. İnsanlık tam sanayi toplumuna alışmaya başlamışken bu sefer bilgi toplumu evresine girdi. Bununla birlikte bilgide, teknolojide her şeyde değişiklikler meydana geldi" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kampusta İnternet Şenliği'nin Açılış Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement