Manisa, İzmir ve Bursa'da, 17 noktada düzenlenen eşzamanlı operasyonda, sahte belgelerle kamu ihalelerinde yolsuzluk yapan bir şebekeye darbe vuruldu.
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) görevlilerinin sahte belgelerle kamu ihalelerinde yolsuzluk yapan şahıslara yönelik 7 aydır sürdürdüğü takip, Manisa, İzmir ve Bursa illerinde 17 ayrı noktaya düzenlenen eşzamanlı operasyonla tamamlandı. Operasyon sürecinde şahısların 8 kamu ihalesine çeşitli yollarla fesat karıştırdıkları, bu şekilde Manisa il merkezi ve ilçelerinin yanında Balıkesir ilinde de haksız şekilde ihale kazandıkları yönünde delil elde edildi. Yakalanan şahısların, ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda kaşe, fatura, iş bitirme belgesi, teklif mektupları, şartnameler, kullanılmamış ihale evrakları, kullanılmamış ihale davetiyeleri, sözleşmeler, 22 adet 7,65 mm çapında tabanca mermisi ve 1 şarjör, vergi levhaları, imza sirküleri ve çok sayıda doküman ele geçirildi.
H.A., S.Ç., D.A.,T.Ç.,A.Ç., E.P.,F.A.,Ş.Y.,R.A., İ.B.,E.E. isimli şahıslar gözaltına alındı. Bunlardan İ.B. ve E.E. isimli şahıslar ilk ifadelerinin alınmasının ardından Emniyet Müdürlüğü'nde serbest bırakılırken diğer 9 şüpheli "İhaleye fesat karıştırmak ve 213 Sayılı Kanuna Muhalefet " suçlarından adli makamlara sevk edildi.
(ES-ÖND
15.06.2012 18: 12: 15
TSI
NNNN - MANİSA
Son Dakika › Güncel › Kamu İhalelerinde Yolsuzluk Yapan Şebeke Çökertildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.