Kanada'da Milletvekilleri Pembe Topuklu Protesto Düzenledi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kanada'da Milletvekilleri Pembe Topuklu Protesto Düzenledi

22.04.2023 20:40

Kanada'da erkek milletvekilleri, kadına yönelik artan şiddete dikkat çekmek için mecliste pembe topuklu ayakkabı giyerek yürüdü. Ontariodaki bir kadın sığınma evi tarafından düzenlenen Hope in High Heels etkinliği kapsamında gerçekleştirilen protestoya Kanada Ulaştırma Bakanı Omar Alghabra da destek verdi.

- Kanada'da milletvekillerinden 'pembe topuklu' protesto

OTTAWA - Kanada'da erkek milletvekilleri, kadına yönelik artan şiddete dikkat çekmek için mecliste pembe topuklu ayakkabı giyerek yürüdü.

Kanada'da erkek milletvekilleri, ülkede kadına yönelik şiddetin artışına dikkat çekmek için mecliste protesto düzenledi. Milletvekilleri, Ontario'daki bir kadın sığınma evi olan Halton Women's Place tarafından düzenlenen "Hope in High Heels" etkinliği kapsamında pembe topuklu ayakkabı giyerek mecliste yürüdü. Kanada Ulaştırma Bakanı Omar Alghabra görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak, "Kadına yönelik şiddet toplumumuzda hala yaygın. Hope in Heels, kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık oluştururken; erkekleri ve erkek çocuklarını da çözümün bir parçası olmaya teşvik eden bir etkinlik. Kadına yönelik şiddet sadece fiziksel değil, her şekilde geliyor. Benden başlayarak erkeklerin, eylemlerimizin ve sözlerimizin sonuçlarının farkında olması ve çevremizdeki kadınlara daha fazla alan açması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kanada'da Milletvekilleri Pembe Topuklu Protesto Düzenledi - Son Dakika


Advertisement